İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Türk Bilim ve Teknoloji Derneği 2. Genel Kurulu yapıldı

BİLTED 2. Genel Kurulu yapıldı

Kıbrıs Türk Bilim ve Teknoloji Derneği (BİLTED) 2. Genel Kurulu bugün saat 11:00'de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı'nda üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 10/03/13 14:10
okuma süresi: 4 dak.
BİLTED 2. Genel Kurulu yapıldı
A- A A+

BİLTED'den verilen bilgiye göre, Birinci genel kurul sonrası üç yıllık görev süresi için dernek başkanlığına seçilmiş olan Prof. Dr. Huriye İcil, derneğin ilk yılında gerçekleştirilen faaliyetleri ve derneğin hedeflerini dernek üyeleriyle paylaştı.

Prof. Dr. İcil derneğin bir yıllık faaliyetlerini açıklarken öncelikle 48 kurucu üye ile kurulan derneğin aradan geçen süre içerisinde üye sayısını 3 kat artırarak büyüdüğüne ve kaliteli faaliyetlerle derneğin daha da büyüyeceğine olan inancına vurgu yaptı. Derneğin kuruluşundan bu yana birçok faalyete imza atıldığını belirten Prof. Dr. İcil bu faaliyetler arasında ilk olarak 48 yarışmacının 83 tasarım ile katıldığı, derneği ulusal ve uluslararası her platformda sembolize edecek ödüllü bir logo tasarım yarışması düzenlenmesidir.

Bir diğer faaliyet, Kuzey Kıbrıs'ta çok büyük bir eksiklik olan ve Kıbrıs Türk bilim insanlarının katkılarıyla bilimsel bilginin yaygınlaşması ve yayılmasını amaçlayan popüler bir bilim dergisi olan 'Kıbrıs Bilim ve Teknoloji Dergisi'nin yayın hayatına kazandırılması oldu. Derginin ilk sayısının Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Tahkim Kurulundan gerekli onay alınarak KKTC'deki lise ve ortaokullara ücretsiz olarak dağıtıldığını ve TÜBA ve TÜBİTAK Başkanları gibi Türkiye'deki üst düzey yöneticilere de gönderildiğini belirten Prof. Dr. İcil, dergi ile ilgili TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar'ın göndermiş olduğu teşekkür ve tebrik mesajını üyeler ile paylaştı. Derneğin yapmış olduğu nezaket ziyaretleri hakkında da bilgi veren Prof. Dr. İcil hazırlanmış olan üyelik belgesini üyelerin onayına sundu. Avrupa Birliği – Sivil Toplum Örgütleri ve İstanbul Teknik Üniversitesi – Sivil Toplum Örgütleri toplantılarında da BİLTED'in temsil edildiği vurgulandı.

Kuzey Kıbrıs Türk Toplumu ve Üniversitelerinin hakkı olan Avrupa Birliği Çerçeve Programlarından faydalanabilinmesi için yapılan girişimlerden de bahseden Prof. Dr. İcil, Avrupa Birliği ile Kıbrıs Türk Sivil Toplum Örgütü olarak temasa geçip gerekli girişimlerin başlatıldığını ortaya koydu.

Prof. Dr. İcil derneğin hedefleri arasında ise TÜBİTAK, AB, vs… projelerinin Kuzey Kıbrıs Üniversitelerine açılması, Kuzey Kıbrıs Bilim, Teknoloji ve Yenilik Stratejisinin hazırlanması, fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarını içerecek olan liseler ve üniversiteler arası 'Bilim ve Teknoloji İnnovasyon Yarışması' düzenlenmesi, Uluslararası Bilim Konseyi (ICSU) üyeliği, Kıbrıs Türk Sanayi Odası ile bir protokol imzalanması ve 'Kıbrıs Bilim ve Teknoloji Dergisi'nin diğer sayılarının basılması olduğunu vurguladı.

Dernek faaliyet ve mali raporlarının aklanmasının ardından derneğin ikinci yılını kapsayan stratejik planlarıyla ilgili dilek ve temennilerle genel kurul tamamlandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.