İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Postası'nın haberi etkili oldu; Dışişleri sitesini güncelliyor

Kıbrıs Postası'nın haberi etkili oldu; Dışişleri sitesini güncelliyor

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesinin güncel olmadığını ve eski bilgilerle dolu olduğunu gündeme getiren Kıbrıs Postası'nın haberi etkili oldu.<br>

Yayın Tarihi: 11/03/13 17:53
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Postası'nın haberi etkili oldu; Dışişleri sitesini güncelliyor
A- A A+

Kıbrıs Postası

Kıbrıs Postası'nın haberine göre, KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sitesinde dış ülkelerdeki konsolosların uzun süre önce değişmesine rağmen isim, adres ve telefon numaralarının sitede güncellenmediği ortaya çıktı.

"Kıbrıs Türkü'nü dış dünyaya bu bakanlık mı temsil ediyor" başlıklı Kıbrıs Postası'nın haberinde sorunun bir başka yönüne ise şu ifadelerle yer verilmişti:

Bunlardan "Görüşmeler Süreci" olanın altı tam anlamıyla boş. Yani KKTC Dışişleri Bakanlığı herhangi bir görüşme sürecinin var olmadığını demek isityor.

Diğer başlık olan "Kıbrıs'ın Tarihçesi, Kıbrıs Sorunu ve Müzakere Süreci" nin altında ise en son gelinen nokta olarak "Yeni seçilmiş Kıbrıs Rum lideri Dimitris Hristofyas ve KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat'ın 21 Mart 2008 tarihli buluşması, hem Kıbrıs Türk tarafında hem de uluslararası kamuoyunda anlaşma umutlarını artırmıştı." diye anlatılıyor. Hatta bununla da kalmayıp "haksız yere elde ettiği tek yanlı AB üyeliğinin avantajlarını ve uluslararası kuruluşlardan tüm Kıbrıs adına almış olduğu yardımları kullanarak ekonomisini günden güne daha da geliştirmektedir." deniliyor.

Haberin gündeme gelmesinin ardından konuyla ilgilenen Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, internet sitesininin durdurulması talimat verdi.

Özgürgün, Kıbrıs Time haber sitesine yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanlığı'nın resmi web sitesini tadilat bitene kadar durdurulduğunu kaydetti.

Kıbrıs Postası'nın haberinde de belirttiği üzere Özgürgün, anılan internet sitesinin güncelliğini yitirdiğini ve bu nedenle düzenlemeye gidildiğini belirtti.

İlgili haber >>>

Koskoca Dışişleri Bakanlığı'nda bunu farkeden yok mu?

Kıbrıs Türkü'nü dış dünyada bu bakanlık mı temsil ediyor?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.