İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Tatar: "Tüketici haklarını savunmalı, fatura ve satış fişlerini talep etmeli"

Tatar: "Tüketici haklarını savunmalı, fatura ve satış fişlerini talep etmeli"

Maliye Bakanı Ersin Tatar, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 15/03/13 12:09
okuma süresi: 3 dak.
Tatar: "Tüketici haklarını savunmalı, fatura ve satış fişlerini talep etmeli"
A- A A+

* Maliye Bakanı Ersin Tatar 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü'nde tüketicilere mesaj verdi. Tatar, "tüketici önce kendi haklarını savunmalı ve istemeli. Öncelikle bir malı satın alırken mutlaka faturalarını veya satış fişlerini almalı, garantili ise garanti belgesini istemeli. Tüketici ekonominin kayıt altına alınmasında, vergilerin toplanmasında baş rolü almaktadır" dedi

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı ve önemli açıklamalar yaptı. Bakan Tatar, tüketici haklarına dikkat çekerek kayıt dışılıkla mücadelede ve ekonominin kayıt altına alınmasında tüketicinin önemine vurgu yaptı.

Tüketici haklarının evrensel haklardan olduğunu vurgulayan bakan Tatar, "ülkemizde tüketicilerin haklarını savunmak için örgütlü çalışan ve önemli işlere imza atan Tüketiciler Derneği'ni de başta başkanları olmak üzere, tüm yöneticileri ve üyeleri ile birlikte bu önemli günde kutlamak istiyorum. Tüketicinin haklarının korunmasında öncelikle tüketicinin hak ve çıkarlarına yeterince sahip çıkması gerekmekte ve bu haklarını her koşulda savunması büyük önem arz etmektedir" dedi

"FATURA VE FİŞLERİNİ İSTEMELİLER"

Maliye Bakanı Tatar, Tüketiciler Günü kutlama mesajında ekonominin kayıt altına alınma çalışmalarına da dikkat çekti. Tatar'ın açıklaması şöyle:

"Tüketicilerin öncelikle bir malı satın alırken mutlaka faturalarını veya satış fişlerini almaları gerekmektedir. Mal veya ürünleri garanti kapsamında ise paket dahilindeki garanti belgesi ve kullanma kılavuzunun bulunmasına dikkat etmelerini tavsiye ediyorum.

Maliye Bakanlığı ve Gelir ve Vergi Dairesi olarak ekonominin kayıt altına alınması, kayıt dışılığın önüne geçilmesi için her zaman tüketiciye çağrı yapıyoruz. Bizler ne kadar da çalışmalar da denetimler yapsak da ekonominin kayıt altına alınması bilinçli tüketiciden geçmektedir. Tüketicilerin bu bağlamda ekonominin kayıt altına alınmasında, vergilerin toplanmasındaki rolü en baştadır.

Tüketiciye kaliteli mal ve hizmet sunulması bu kapsamda işletmelerin çalıştırılması bilinçli tüketici sayesinde olacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.