İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

KPS LTB Başkan adayı Cengiz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti

KPS LTB Başkan adayı Cengiz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti

Kıbrıs Sosyalist Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Zehra Cengiz Cuma akşamı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 16/03/13 14:20
okuma süresi: 4 dak.
KPS LTB Başkan adayı Cengiz Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti
A- A A+

Kalablalık bir kitle tarafından karşılanan Zehra Cengiz ve yoldaşları, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ne böylesi bir samimi karşılama için teşekkür ettiler ve KSP'nin projelerini anlattılar.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Oruç Kaya da Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak her zaman emekten ve çalışandan yana yer aldıklarını vurguladı ve KSP'ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Diğer siyasi partilerin sadece seçim zamanlarında kendilerini ziyaret ettiklerini ve seçimler bitince de kaybolduklarını dile getiren Kaya, Alevi topluluğu olarak Sunni din dersi gibi Alevi din dersinin de okulların müfredatına konmasını istediklerini ancak bu konuda söz verilse de bir girişim yapılmadığını vurguladı.

Kıbrıs Sosyalist Partisi Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Adayı Zehra Cengiz de Alevilerle beraber eskiden beridir birlikte birçok işler yaptıklarını, gerek Alevilere yapılan baskılara gerekse de her türlü ırk, milli, dini ve cinsel baskılara karşı bir duruşa sahip olan KSP'nin her türlü ayrımcılığa da karşı olduğunu söyledi. Cengiz "el ele vererek ve dayanışma içerisinde bu baskılara karşı durabiliriz ve kendi kendimizi yönetmek için adım atabiliz" dedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Oruç Kaya Lefkoşa Türk Lisesi önündeki yola bir alt-üst geçit yapılmasını istediklerini ama bu konuda bir şey yapılmadığını da gözlemlediklerini vurguladı. Karşılıklı görüş alışverişinde söz alan Zehra Cengiz tam da bu gibi konuların halk tarafından değerlendirilip halk tarafından kararlaştırılması gerektiğini söyledi ve bu seçimlerde tek projesi olanın Kıbrıs Sosyalist Partisi olduğunu ve Doğrudan Demokrasi ile Lefkoşa Türk Lisesi önündeki yola bir alt-üst geçit yapılması kararını Belediye Başkanı ile Meclis üyeleri değil de Lefkoşa halkının vermesi gerektiğini söyledi. Yerel konularda mahalle halkı söz sahibi olurken Lefkoşa'yı ilgilendiren konularda Lefkoşa halkının söz sahibi olacağı söznü verdi. "Bu gibi konularda Lefkoşalı yoksa KSP de yoktur" diyen Cengiz bu 14 aylık süreçte idari ve mali disiplini nasıl sağlayacaklarını anlattı. "Bu borçların borçlanma ile değil, TC'nin tazminatı ile kapanacağını vurguladı. Çünkü yapılan tahribat TC'nin bilgisi ve onayı dahilinde yapılıştır. Bunun kavgasını ayrıca Lefkoşalıların kararı ile vereceğiz" diyen Cengiz, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyelerine ve yönetim kuruluna bunların pretikte nasıl olacağını uzun uzadıya anlattı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Oruç Kaya'nın emekten yana sözlerine de değinen Cengiz belediye seçimlerinde emekten tana tek parti olan KSP'yi desteklemelerini ümit ettiğini dile getirdi ve misafirperverlikleri için teşekkür etti.

Uzun bir sohbetin sonunda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Oruç Kaya ve üyeleri Zehra Cengiz'e başarılar diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.