İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Özgürgün: "Ekonomik kriz onlarla, onlar da bizimle uğraşıyor"

Özgürgün: "Ekonomik kriz onlarla, onlar da bizimle uğraşıyor"

Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, KKTC'ye turist olarak gelen Demokrtaik Kongo Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi'nin Girne Amerikan Üniversitesi'nde (GAÜ) eğitim gören Kango vatandaşı öğrencilere, "diplomalarının Kongo'da geçerli olmayacağını" söylemesinin ve öğrencilere adayı terk etmeleri yönünde baskı uygulamasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 26/03/13 14:58
okuma süresi: 5 dak.
Özgürgün: "Ekonomik kriz onlarla, onlar da bizimle uğraşıyor"
A- A A+

Bakan Özgürgün, asılsız açıklamların hem ciddi ve güçlü bir eğitim kurumu olan GAÜ'yü, hem KKTC'deki üniversitleri yaralama maksadıyla yapıldığına işaret ederek, "Rumların, KKTC'de eğitim sektöründeki gelişmeleri endişe ile izlediklerini, bu gelişmleri engellemeye çalıştıklarını görüyoruz" diye konuştu.

Hüseyin Özgürgün, bugün GAÜ CEO Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi başkanlığındaki heyeti kabul etti. Bakan Özgürgün, Kongo Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi'nin GAÜ hakkındaki açıklamalarını da değerlendirdi.

Bakan Özgürgün, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin ve Yunanistan'ın batma noktasına gelmesine rağmen hala KKTC'deki gelişmeleri engellemeye çalıştığını belirtti.

"EKONOMİK KRİZ ONLARLA, ONLAR DA BİZİMLE UĞRAŞIYOR"

Özgürgün, "Ekonomik kriz onlarla, onlar da bizimle uğraşıyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı olarak konu hakkında girişim başlatacaklarının sözünü veren Hüseyin Özgürgün, bir büyükelçinin siyaset amaçlı karalayıcı açıklamalar yapmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"KÜÇÜK ADAM İŞLERİ..."

Bakan Özgürgün, KKTC üniversitelerindeki gelişmelerin ivme kazandığına işaret ederek, kurumsallaşan üniversitelerin büyümesinin hiçbir güç tarafından engellemeyeceğini belirtti.

Kongo Cumhuriyeti Atina Büyükelçisi'nin Rumlar tarafından KKTC'ye gönderildiğini ifade eden Özgürgün, GAÜ'nün bu şekilde kötülenmesini "küçük adam işleri" diye nitelendirdi.

Özgürgün, "Güneyde perspektifi daha geniş yöneticiler olduğunu umuyorum. Bu yöneticilerin ancak Kıbrıs'ta bir anlaşma yapılırsa adanın ciddi bir geleceği olacağını görmesini istiyorum" dedi.

"ANASTASİADİS EKONOMİK KRİZLE BOĞUŞURKEN KIBRIS SORUNUNU GÖZ ARDI ETMESİN"

Bu tür asılsız açıklamaların Kıbrıslı Rum ve Türk halkları arasındaki gerilimi artıracağına dikkat çeken Özgürgün, "KKTC'yi kötülemeye yönelik girişimleri bertaraf ederiz ancak bertaraf edemeceğimiz tek şey iki halkın arasında açılan uçurumdur" ifadesine yer verdi.

KKTC'nin her türlü girişime rağmen sporda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile bir yakınlaşma sağlayamadığını anımsatan Özgürgün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'e ekonomik krizle boğuşurken Kıbrıs sorununu göz ardı etmemesi yönünde çağrı yaptı.

Özgürgün, Kıbrıs'ta iki halk arasındaki sevgi ve hoşgörüyü artıracak ve bir anlaşmanın temelini atacak yakınlaşmaların doğmasını diledi.

TURİZMDEN SONRA EĞİTİM...

Rumların turizim alanında da KKTC'yi karalama politikları yürüttüğnü anımsatan Özgürgün, Danimarkalı turistlerin ülkeye gelişini engellemek için buradaki Yunanistan Büyükelçisi'nin Norveç'teki gazetelere tehdit içerilikli röportajlar verdiğini söyledi.

Ekonomik alanda Güney'deki gelişmeleri üzüntüyle izlediklerini anlatan Bakan Özgürgün, elektrik konusunda olduğu gibi, Rumlara, içinde bulundukları zor günlerde yardımcı olmayı düşündüklerini, hatta bazı girişimler de başlattıklarını söyledi.

"DAHA REFAH BİR ADADA YAŞAYABİLME GERÇEĞİ..."

Kuzey ve Güney Kıbrıs'ın Kıbrıs sorunun çözülmesi konusunda işbirliği yapması gerektiğine işaret eden Hüseyin Özgürgün, "Kıbrıs sorunu çözülürse ekonomik sıkıntılar daha kolay aşılır ama ne yazık ki Rumlar, anlaşmaya destek vererek daha refah bir adada yaşayabileceğimiz gerçeğini göremiyor. Biz anlaşma için elimizi ne kadar uzatıyorsak onlar kaçıyor" dedi.

Türkiye'nin bir anlaşma sonrasında desteğini tüm Kıbrıs'a verebileceği yönünde bir açıklama yaptığını anımsatan Bakan Özgürgün, Rumların bu gerçeği de göz ardı ettiğini söyledi.

VEHBİ: "VERİMLİ BİR EĞİTİM YILI GEÇİRİYORUZ...."

GAÜ CEO Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, GAÜ'nün 2012-2013 akademik yılının başlangıç dersinin Bakan Özgürgün tarafından verildiğini anımsatarak, eğitim yılının verimli geçtiğini söyledi.

Vehbi, GAÜ'deki gelişmeler hakkında Bakan Özgürgün'e bilgi vererek, üniversitede 74 farklı ülkeden öğrenci bulunduğunu anlattı.

Üniversite yönetiminin ve devletin işbirliği içinde olması halinde eğitimdeki karalama politikalarının engellenebileceğine inanç belirten Asım Vehbi, Bakan Özgürün'e desteğinden ötürü teşekkür etti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.