İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

GAÜ Kongo Ankara Büyükelçiliği nezdinde girişim başlattı

GAÜ Kongo Ankara Büyükelçiliği nezdinde girişim başlattı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Yunanistan büyükelçisi ve elçilik birinci sekreterinin yasal olmayan yollardan KKTC'ye gelerek Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüs'te eğitimlerine devam eden Kongolu öğrencilere ada'dan ayrılmaları ve eğitimlerini bırakmaları yönünde baskı yaptığının ortaya çıkmasının ardından Girne Amerikan Üniversitesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisini ziyaret ederek girişim başlattı.

Yayın Tarihi: 27/03/13 14:06
okuma süresi: 3 dak.
GAÜ Kongo Ankara Büyükelçiliği nezdinde girişim başlattı
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi ile Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek'ten oluşan GAÜ heyeti, Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marcel Mulumba Tshidimba tarafından kabul edildi. Kabulde elçilik müsteşarı Augustin Nkutu Nzemba'da hazır bulundu.

Ziyarette geleneksel Kıbrıs el sanatlarından Lefkara işi eser Kıbrıs Türk halkı ve GAÜ Küresel Bilim ailesi adına Büyükelçi Tshidimba'ya takdim edildi.

"Kongo Büyükelçisi Yardım Sözü Verdi"

Ziyaret sonrasında görüşme ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Dışişleri Bakanlığının desteğinin dışında GAÜ küresel bilim ailesinin diğer devlet yetkililerinden de tüm üniversitelere yönelik bir açık tehdit olan olay ile ilgili daha güçlü bir irade ve hassasiyet sergilemelerini beklediğini belirterek Kongo Büyükelçisinin skandal olay ile ilgili GAÜ'nün hassasiyetini anladığını ve olayın aydınlatılması noktasında söz verdiğini ifade etti.

"Devlet Yetkilileri ve Türk Makamlarına Bilgi Verildi"

Girne Amerikan Üniversitesi özel örneğinde Kuzey Kıbrıs üniversitelerini tercih eden yabancı uyruklu öğrenci sayısındaki artışı Atina ve Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin tehdit olarak algıladığına dikkat çeken Vehbi, konuyla ilgili KKTC devlet yetkilileri ile Türk makamlarına da bilgi verildiğini ifade ederek GAÜ'nün KKTC devleti ile tüm üniversitelerini yakından ilgilendiren olay ile ilgili gereken iradeyi ortaya koyduğunu vurguladı.

Yabancı bir ülkenin Yunanistan'daki misyon şefinin KKTC'de öğrenimlerine devam eden yabancı uyruklu öğrencilere baskı yapmasının kabul edilemeyeceğinin altını çizen Vehbi, GAÜ ve diğer üniversitelerinin diplomasının tüm dünyada geçerli olmasından dolayı Kongo Demokratik Cumhuriyeti Atina büyükelçisinin KKTC'yi korsan bir ülke ve GAÜ'yü ise işgal altında bulunan topraklarda eğitim veren bir üniversite olarak tanımlamasının kabul edilebilecek bir argüman olmadığına işaret ederek Kuzey Kıbrıs üniversitelerine yönelik sistemli olarak sürdürülen saldırıların boyut değiştirdiğini ve ülke yükseköğretiminin yeni bir tehdit ile karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Devlet yetkililerini de göreve çağıran Vehbi, Dışişleri Bakanlığı ve Ankara'daki temaslarda konuya duyarlılık gösteren yetkililer ve Türk makamlarına da GAÜ küresel bilim ailesi adına teşekkür etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.