İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Meclis Başkanı Bozer TC Milli Eğitim Bakanı Avcı'yı kabul etti

Meclis Başkanı Bozer TC Milli Eğitim Bakanı Avcı'yı kabul etti

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'yı kabul etti.

Yayın Tarihi: 17/04/13 12:20
okuma süresi: 3 dak.
Meclis Başkanı Bozer TC Milli Eğitim Bakanı Avcı'yı kabul etti
A- A A+

Kabul sırasında, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan ve bazı bürokratlar da hazır bulundu.

Kabul sırasında Bozer ve Avcı hediye teatisinde bulundu.

BOZER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, KKTC'nin yeni ancak tüm olgularıyla dünya standartlarında bir devlet olduğunu belirterek, yıllardır Kıbrıs sorununda bir çözüme ulaşmak için uğraşırken halkın mutluluğu ve refahı için de çabaladıklarını söyledi.

Bu uğraşlar içerisinde dünya ülkelerinin uyguladığı ambargolar başta olmak üzere çeşitli sorunlar bulunduğunu kaydeden Bozer, TC'nin her şekilde yanlarında olacağını bilmenin güveniyle daha güçlü olduklarını belirtti. Bozer, Türkiye'den yapılan bu tür ziyaretlerin kendilerine moral verdiğini de ekledi.

Yaşamın tüm alanlarında başarılı olabilmenin önce sağlığa ardından da eğitime bağlı olduğuna işaret eden Bozer, sorun ne olursa olsun çözümünde ve ülkenin kalkınmasında birincil şartın eğitim olduğunu belirtti.

AVCI

TC Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ise, bakan olduktan sonra ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, KKTC'nin eğitim alanında kurulduğu günden bugüne büyük başarılar kaydettiğini söyledi.

TC -KKTC arasındaki ilişkilerde eğitimin her zaman en öncelikli alanlardan biri olacağını ifade eden Avcı, gelecekte daha büyük başarılara birlikte adım atma temennisinde bulundu.

KKTC Meclisi'nin demokratik teemmüllere sahip bir kurum olduğunu belirten Avcı, pek çok demokratik ülkenin KKTC'nin bu demokratik mücadelesini yeterince takdir etmediğini ve haksız ambargolar uyguladıklarını ifade etti.

Avcı, Kıbrıs Türk halkının zor günler geçirdiğini ancak TC'yle dayanışma içerisinde güzel gelişmeler yaşadığını, gelecekte de bunun devam edeceğini belirtti.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.