İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Devlete ait Resmi Hizmet Araçlarının egsoz emisyon ölçümleri yapılıyor

Devlete ait Resmi Hizmet Araçlarının egsoz emisyon ölçümleri yapılıyor

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü arasında yapılan işbirliği anlaşmasınca devlete ait araçların egzoz emisyon ölçümleri yapılıyor.

Yayın Tarihi: 17/04/13 12:46
okuma süresi: 2 dak.
Devlete ait Resmi Hizmet Araçlarının egsoz emisyon ölçümleri yapılıyor
A- A A+

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı bu yıl devlete ait resmi hizmet araçlarının egzoz emisyon ölçümlerini yaptırmak için Maliye Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü ile birlikte bir işbirliği anlaşması yaptı.

Çevre Yasası altında yürütülen "Hava Kalitesinin Kontrolu ve Korunması Tüzüğü" hükümleri gereğince devlete ait araçların egzoz emisyon ölçümlerinin yapılması sağlanacak.

Devlete ait resmi hizmet araçlarının, her yılın belirli döneminde Polis Genel Müdürlüğü ile Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı'na Bağlı Çevre Koruma Dairesi tarafından egsos emisyon ölçümleri yapılacaktır.

Lefkoşa'da hizmet veren resmi araçların ölçümleri Lefkoşa'daki araç muayene merkezinde Polis Genel Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Çevre Koruma Dairesi ise diğer ilçelerdeki araç muayene merkezlerinde bu ölçümleri gerçekleştirecektir.

Benzin ve dizel yakıtlarla çalışan motorlu taşıtların egzoz emisyon ölçümlerinde tüzüğün 44, 45 ve 46'ıncı maddelerinde belirtilen emisyon sınır değerleri uygulanacaktır.

Egzoz emisyon ölçümü sonucunda standartlara uygun çıkan taşıtlar egzoz emisyon ölçümünden geçmiş sayılacaktır.

Üstel: "Çevreye karşı duyarlıyız"

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ise çevreye karşı duyarlı davrandıklarını ve çevreyi kirleten unsurların sadece çöpler olmadığını, araçların salgıladığı egzoz dumanlarının da kontrolünün önemli olduğunu söyledi.

Bakan Üstel, yapılan anlaşma çerçevesinde devlete ait resmi araçların nisan ayından başlanarak egzoz emisyon ölçümlerinin yapılacağını ve yıl içerisinde belirlenen takvime göre bu ölçümleri gerçekleştireceklerini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.