İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

BKP Gençlik ve EDON, Kavazoğlu ve Mişaulis'i andı

BKP Gençlik ve EDON, Kavazoğlu ve Mişaulis'i andı

BKP Gençlik Kolları ve EDON katledilişlerinin 48. Yılında Derviş Ali Kavazoğlu ve Kostas Mişaulis anısına iki toplumlu etkinlik düzenledi.

Yayın Tarihi: 17/04/13 12:47
okuma süresi: 4 dak.
BKP Gençlik ve EDON, Kavazoğlu ve Mişaulis'i andı
A- A A+

Dün akşam KTÖS lokalinde gerçekleşen etkinlik bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Kavazoğlu ve Mişaulis'in mücadelelerini konu alan belgesel gösteriminin ardından BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan ve AKEL M.K Polit Büro Üyesi Yannakis Kolokasidis tarafında konuşmalar yapıldı.

Konuşmaların ardından BKP Gençlik Kolları ve EDON'un ortak yapımı olan "Benim Adım Barış" isimli kısa film gösterimi yapıldı. Sanatçı Arda Gündüz'ün seslendirdiği Türkçe, Rumca ve İngilizce şarkılar ile etkinlik son buldu.

BKP Genel Sekreteri İzzet İzcan etkinlikte yaptığı konuşmada, canlarını Kıbrıs'ın birliği için vermiş olan iki halk kahramanı önünde saygı ile eğildiklerini belirterek, "kendilerine milliyetçi diyen fanatikler Kıbrıs'taki toplumları birbirinden ayırmaya çalışırken onlar ısrarla Kıbrıs'ın geleceğinin ortak vatan mücadelesinde olduğunu savundular. Köy köy gezip taksime karşı çıktılar. Kıbrıs halkına karşı düzenlenen komplolara karşı halkı bilinçlendirip, bağımsızlığı savundular" dedi.

Kavazoğlu'nun diğer yoldaşları ve mücadele arkadaşlarıyla Kıbrıslıtürklerin yaşadığı köylere giderek gelen tehlikeler karşısında halkı uyardığını ve Kıbrıslıtürklerle, Kıbrıslı rumları el ele vererek Kıbrıslıların düşmanlarının planlarına karşı birlikte direnmeye çağırdığını söyleyen İzzet İzcan, Kavazoğlu'nun ilerici ve barış yanlısı eylemlerinin şoven çevreleri rahatsız ettiğini, ya taksim ya ölüm diyerek yola çıkan milliyetçi çevrelerin Kavazoğlu'nu hain ilan ettiğini, daha önce taksim politikasına karşı direnen ilerici Kıbrıslıtürkler gibi onu da ölüm listesine dahil ettiklerini vurguladı.

Kıbrıs'ın yeniden birleştirilmesi ve erken çözüm için Kavazoğlu ve Mişaulis'in açtıkları yoldan yürümeye devam edeceklerinin altını çizen İzcan, Kıbrıs'ın toprak bütünlüğünü ve tek egemenliğini garanti altına alacak, iki bölgeli, iki toplumlu siyasi eşitliğe dayalı federasyonun mümkün olan tek çözüm şekli olduğunu, bunun dışındaki arayışlara girmenin macera aramaktan başka birşey olmadığını, ancak son dönemde Kıbrıs'ın her iki yanında da federal çözüm karşıtı çevrelerin yeni maceralar peşinde koşarak çözüm sürecini havaya uçurmaya çalıştıklarını vurguladı.

Kavazoğlu ve Mişaulis'in açtıkları yolun hala ışık saçtığını vurgulayan İzzet İzcan, "Kahraman şehitlerimiz Mişaulis ve Kavazoğlu'nun bıraktığı yerden devam ediyoruz. Bu yol barış, özgürlük ve kardeşlik yoludur" dedi.

AKEL M.K Polit Büro Üyesi Yannakis Kolokasidis ise yaptığı konuşmada, Kavazoğlu ve Mişaulis'in katledilişlerinin münferit bir olay olmadığını, Kıbrısrum ve Kıbrıstürk toplumlarını içten içe kemiren şoven ve milliyetçi cani faaliyetlerin bir devamı olduğuna dikkat çekerek, "Kahraman şehitler Kavazoğlu ve Mişaulis'in hunharca katledilmeleri sonucu AKEL ve ülkemiz iki gerçek yurtseveri, iki mücadele insanını kaybetti. Ancak onların fedakârca mücadeleleri Kıbrıs'ın Türk işgalinden kurtarılması ve yeniden birleşmesi için Kıbrıslırumların ve Kıbrıslıtürklerin, tüm halkımızın mücadelesine esin kaynağı olan bir bayrak oldu" dedi

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.