İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

GAÜ'den Ekonomi Bakanlığı'na siyah çelenk

GAÜ'den Ekonomi Bakanlığı'na siyah çelenk

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Ekonomi ve Enerji Bakanlığına siyah çelenk bırakarak Yakın Doğu Üniversitesi'nin yeni açacağı üniversitenin adı olarak University of Kyrenia (Girne Üniversitesi) ismine onay veren Şirketler Mukayitliği ve bağlı bulunduğu Ekonomi ve Enerji Bakanlığı yetkililerine protesto mektubu verdi.

Yayın Tarihi: 06/05/13 15:20
okuma süresi: 4 dak.
GAÜ'den Ekonomi Bakanlığı'na siyah çelenk
A- A A+

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar başkanlığında GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner, Rektör Yardımcıları, Fakülte Dekanları ve bölüm başkanlarından oluşan Bilim Heyeti ile bakanlık önüne siyah çelenk bıraktı.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı kapısına siyah çelenklerin bırakılmasının ardından GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcıları Olgun Üstün ve Cemile Esenyel ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner , bakan Sunat Atun'un makamında bulunmamasından dolayı protesto mektuplarını bakanlık müsteşarı Cansev Metbulut ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Emin Bilgen'e ayrı ayrı teslim etti.

"İsim Onayını Yasadışı ve Etik Olmayan Bir Karar Olarak Nitelendiriyoruz."

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner tarafından bakanlık müsteşarı Cansev Metbulut ve Mukayyitlik Dairesi Müdürü Emin Bilgen'e makamlarında okunarak teslim edilen protesto mektubunda Girne Amerikan Üniversitesi Küresel Bilim ailesinin, Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayitlik Dairesi Müdürlüğünün Yakın Doğu Üniversitesi'nin veya ailesinin kurduğu paravan şirket University of Kyrenia LTD.'nin adı altına Girne Avrupa Üniversitesi (GAÜ), Girne Denizcilik Üniversitesi (GDÜ), Uluslararası Girne Üniversitesi (UGÜ) ve Girne Metropolitan Üniversitesi (GMÜ) isimlerinin tescil edilmesini yasadışı ve etik olmayan bir karar olarak nitelendirdiği ifade edildi.

"Haksız Rekabet Doğuracak ve Kamu Vicdanında Yara Açacak Onayın Bürokratik Bir Hatadan Kaynaklandığına İnanmak istiyoruz."

University of Kyrenia adının sadece manipülatif bir kandırmacadan ibaret olduğunun da belirtildiği protesto mektubunda Üniversiteler arası haksız rekabet yanında kamu vicdanında ağır yaralar açacak ve Devlet kurumları ile bürokrasiye yön veren kanaat önderlerinin her türlü kişi ve tüzel kişiliğe karşı eşit mesafede durma ilkesini de zedeleyecek onayın bürokratik bir hatadan kaynaklandığına yönelik inancın altı çizildi.

Bakanlık ve ilgili dairenin etik ve adil olmayan böylesi bir kararın ivedilikle düzeltilmesi yönünde gereken iradeyi ortaya koyması gerektiğinin de altının çizildiği protesto mektubunda Girne Amerikan Üniversitesi'nin hakkını her her ve şartta aramaya devam edeceğine vurgu yapıldı.

Serhat Akpınar : "Her Yer ve Her Şartta Hakkımızı Arayacağız."

Protesto mektubunun bakanlık önünde bekleyen GAÜ Bilim heyetine de okunmasının ardından kısa bir konuşma yapan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, süreci GAÜ bilim ailesinin kaygı ve dikkatle izlediğine dikkat çekerek adaletsiz kararın düzeltilmesi yönünde gereken her türlü girişimin yapılacağını vurguladı.

Adaletsiz kararın düzeltilmesi yönünde her yer ve her şartta GAÜ'nün hakkını arayacağının altını çizen Akpınar, haksız rekabet doğurma yanında itibar sömürüsüne yol açacak kararın gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine taşınacağının altını çizdi.

Protesto mektubunun okunmasının ardından GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner ile GAÜ hukuk danışmanlarından avukat Aral Doğu, Rekabet Kurulu Başkanı Yenal Süreç ile de makamında görüşme yaparak konuyla ilgili bilgi verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.