İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

İzcan, Yeni Kıbrıs Partisi'ne yüklendi!

İzcan, Yeni Kıbrıs Partisi'ne yüklendi!

Damla Özel'in Kanal Sim'de sunduğu 'Radyo Gazetesi' programının bugünkü konuğu Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan oldu.

Yayın Tarihi: 05/06/13 10:12
okuma süresi: 7 dak.
İzcan, Yeni Kıbrıs Partisi'ne yüklendi!
A- A A+

Kıbrıs Postası

İzcan, Recep Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'a geldiği gün çevik kuvvetin insanlara saldırdığını ifade ederek, şimdi de İrsen Küçük'ün ülkeye TOMA aracı getirmeye çalıştığını belirtti ve hükümetin bugün düşmesini diledi.

İzcan, Küçük'ün hükümette olduğu dönemde doğruları söylemek konusunda sınıfta kaldığını da belirterek, "Hükümet TOMA alacaksa Başbakan'ın haberim yok demesi daha büyük ayıptır. Son 2 yılda artan devlet faşizminin bizde de gerek dayak, gerek mahkemelere çıkarma yoluyla AK Parti'den esinlenerek AK Parti'nin teşvikleriyle arttığıdır. Türkiye'de AK Parti'nin burnunun sürtünmesi KKTC için çok iyi olur ve toplumumuzun bazı şeyleri anlaması için de iyi olur" şeklinde konuştu.

"AK PARTİ'YE YAKIN YANDAŞLARA DERS OLSUN!"

İzcan sözlerine şöyle devam etti:

"AKP'nin desteğiyle Cumhurbaşkanı olmaya, seçim kazanmaya çalışani bu kadar şiddetten sonra ve AKP'nin dayattığı ekonomik paketlerle insanları işsiz bırakan, özelleştirme adı altına KTHY çalışanlarını sokağa atan, ETİ'yi kapatan, Telefon Dairesi'ni Türk Telekom'a peşkeş çeken, Ercanı AK Parti'ye yakın yandaşlara peşkeş çekenlere de ders olsun: isterlerse bu seçim kampanyasından da şükran çekmeye devam etsinler.

Sen kendi toplumuna ve insanlarına dön. Kıbrıs Türk toplumunun çıkarınaysa oturur Türkiye ile dayanışırım ama sen bana beslemelere asalaklar diyecekseni o zaman seni ben halkın düşmanı kabul ederim tıpkı TC halkının yanında durduğum gibi, kendi halkıma yönelik hakaret ve düşmanlıkların karşısında dimdik dururum."

Onurlu davranışın Elçilik önünde toplanan gençlerin ve ilerici Kıbrıslı Türkler'in tavrı olduğunu da sözlerine ekleyen İzcan, eylemciler ile hep birlikte yürüdüklerini, Türkiye halkının esas kardeşinin Kıbrıslı Türk eylemciler olduğunu kaydederek, Türkiye halkının aydınlık yüzünün, ezilenlerin kardeşleri olduklarını bildirdi.

İzcan, "insanları, ilericileri, demokratları, gazetecileri hapislere tıkan rejimin kardeşleri değiliz. Demokrasi kavgasını veren insanların yanınızdayız. Bu kadar yalan yeter, yeter bu toplumu bu kadar aşağılama, hangi Başbakan boynunu büküp 7.5-8 dedi... Hangi Başbakan Kurultayı'na gitti ve kendi partisinin yarısını düşman ilan etti. Egemen Bağış'ın ve TC Elçiliği'nin desteğiyle yüklerce insanı işe alarak seçildi Kurultay'da...

"TAHTARAVALLİ GİBİ ATLAYAN İNSANLAR SEÇENEK DEĞİLDİR"

İzcan sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların Kıbrıs Türk siyasetinden silinmesi lazım bu kara lekenin çıkarılması görevi de halkındır. Biz de bunda hem AK Parti politikalarına geri adım attıracağız hem de AK Parti'nin işbirliklerii yapan siyasilere geri adım attıracağız.

Bu partiden, bu partiye tahtaravelli gibi atlayan insanlar da seçenek değildir. Bu insanlar haklarımızı bunlarla beraber aldılar. Sayın kKşif: evet bir tepki gösterdiniz hükümetin düşmesinin önünü açtınız ama siz de temiz değilsiniz. Sayın Denktaş'ın açtığı kucak değildir. Bunlar alternatif değildir. Doğru siyaset onurlu bir kavga istiyorsak BKP Toplumasal Varoluş Güçleri olarak seçime girdi. Parlamentoda bu kesimden yerini alsın. Seçim yasasını isteyerek değiştirmediler seçim barajı çok yüksektir, yüzde 5. Başka görüşlerin Parlamento'da temsiliyetini zorlaşıtrıyorlar. Özellikle Karpaz yöresi bu alıp satılmalara da örnektir.

Tek seçim bölgesi yapılabilirdi ama bunu yapmadılar. Anayasa'yı da değiştirmediler. Seçimi 28 Temmuz'da değil de Eylül'de yapmak, seçimle ilgili değişikliiği yaparak demokratik olarak seçime gitmek bu kadar zor muydu? Halkın düşüncelerini yansıtanlarına anti - demokratik yasalarla engellenmemesi lazım.

Bazı arkadaşlar diyor ki biz bu seçimlere katılmayacağız. Nasıl boykot yapacaksın? Aktif boykot, aktif eylem mi yapacaksın Türkiye'dekiler gibi? Ferdi Tayfur'un ağlayan şarkılarını söylemeye devam edeceğim. Vatandaşlık görevi bu değil. Gel sen de tut ucundan. Eğet mevcut partileri beğenmiyorsan oy verme..."

İzcan, her gelen partinin partizanlık yaptığını anayasayı değiştireceğini söylemesine rağmen değiştirmediğini, Amme'yi sivilleştireceği sözünü verip yapmadığı kaydedederek halka seçeneck sundu ve Toplumsal Varoluş Güçleri'ni işaret etti.

İzcan, BKP'nin geçen seçimlerde yüzde 3 destek bulduğunu da kaydetti...

"BOYKOT, SEÇİME GİRMEKTEN DAHA ZORDUR"

İzcan, "YKP'nin yetkilileriyle çok görüştük. Bakınız eğer gelirseniz sizin çatınız altında da seçime gireriz, bu işi listelere koruz. Ama önemli olan demokratik işbirliği kültürünü yaşama geçirmek birlik olmaktır. Bana dendi ki; bizim partimizde seçimle ilgilenen yok ama biz muhtemelen bu seçimlere katılmayacağız. Peki dedim dünkü yerel seçimlere katıldınız. 'Ama o başkadır' dediler. Peki bu ülkeye seçim koşullarını kim getirecek, birileri mi verecek? Lütfen eğer katılırsanız hep beraber oluruz, ne yazık olumlu yanıt vermediler ve bu seçimlere latılmayacaklar. Boykot diyecekler ama evde oturup seyrettiler. Bu boykot değildir. Halk hareketi gerçekleştiğinde sokakta olursunuz rejimi sallarsınız. Boykot, seçime girmekten daha zordur. Bu da bir siyasettir ama sunni zemini bu ülkede yoktur. Eğer seçime katılmazsanız bu iş büyük partilere yarar. Yapmayın bunu. Arkadaşlar öyle görünüyor ki katılamaycaklar. Tabanları dürüst onurlu insanlardan oluşur. Tabandan bizi destekleyenler de olacaktır. Temenni ederim öyle olur" dedi.

ÇAKICI İLE DE GÖRÜŞTÜK

İzcan sözlerine şöyle devam etti:

"Merkez Yönetim Kurulu üyelerimiz TDP'yle görüşmeler yaptı ama sayın Çakıcı da her zamanki bildik tavrında ısrar etti. Ortak bir manifesto çervesinde daha geniş bir işbirliğini o da kabul etmedi ama yaptıkları yanlıştır. Biz onlara gelin bizim partinin çatısı altında birleşelim demedik. Manifestoyu kabul ederseniz sizin çatınız altında da hep beraber taraf oluruz bu seçimlerde dedik. Onlar bunun yanına tam tersine sağdan aday bulmaya çalışıyor. Biraz daha merkezi ve ülkücü diyeceğimiz kesimlerden aday bulmaya çalışıyor. Yanlıştır, duvara vuracaktır. Biz bunu temenni etmiyoruz. Biz barışa, çözüme, demokrasiye, Kıbrıs Türk toplumuna inananların Birleşik Federal bir Kıbrıs'a inannların ortak işbirliği yapmasını tek bir çatı altında birleşmesini istiyoruz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.