İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yaratıcı fikirler yarışmasında geleceğin mucitleri GAÜ'de belirlendi

Yaratıcı fikirler yarışmasında geleceğin mucitleri GAÜ'de belirlendi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından "Bir Fikir Dünyayı Değiştir" sloganı ile gerçekleştirilen "Yaratıcı Fikirler " yarışmasında zorlu bir finalin ardından en iyi projeler seçildi.

Yayın Tarihi: 13/06/13 14:11
okuma süresi: 3 dak.
Yaratıcı fikirler yarışmasında geleceğin mucitleri GAÜ'de belirlendi
A- A A+

Jürisinde, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. Asım Vehbi, GAÜ İç Mimarlık Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker, KTSO Yöneticiler Kurulu Başkanı Ali Çıralı ve Genç İşadamları Derneği Başkanı Arsen Angın'nın bulunduğu yarışmaya 50'nin üzerinde başvuru gerçekleşirken, GAÜ Küresel Bilm ailesinden oluşan heyetin ön elemesi ile seçilen 8 katılımcı arasında yapılan proje sunumları sonucunda dereceye girenler belli oldu.

Jürinin değerlendirmede zorlandığı projeler arasından 1'inciliği Bursa Polis Kolej'inden "Klinoptilotit kullanılarak anti bakteriyel küf giderici ve kokusuz ayakkabı tabanlığı" ile Süleyman Esener ve Mustafa Sami Peker, 2'inciliği İzmir Sosyal Bilimler Lisesinden "Yemek Karnavalı" projeleri ile İrem Deniz Derman, Büşra Çandır ve Ayça Reyyan Yalçın kazanırken 3'üncülüğü ise Şırnak Cizre Lisesinden " Görme Engelli Vatandaşlar için Baston" projesi ile Helin Okur kazandı. Dereceye girnelere plaketlerini ve ödüllerini sırasıyla; 1'inciye GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 2'nciye GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. Asım Vehbi, 3'üncüye ise GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ülker taktim etti.

GAÜ'den yapılan açıklamada, Yaratıcı Fikirler Yarışmasına Türkiye'nin her bölgesinden yanısıra Kıbrıs'ın farklı bölgelerinden de ilginin olduğu belirtilirken, sergilenen projelerin hayatı kolaylaştırmak ve verimlilik üzerine olduğu vurgulandı. Ayrıca GAÜ'nün bu ve buna benzer projelerin değerlendirilmesi konusunda hertürlü desteğe açık olduğu belirtilirken, Genç Mucitler ve Yaratıcı Fikirler Yarışmasının her yıl geleneksel olarak düzenlenmesinin planlandığı bildirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.