İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sağlık ve Sanat'ın gelişim süreci GAÜ'de şekilleniyor

Sağlık ve Sanat'ın gelişim süreci GAÜ'de şekilleniyor

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) 2013 – 2014 akademik yılında uluslararası programlarına önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde yeni bölümler ekliyor.

Yayın Tarihi: 21/06/13 16:03
okuma süresi: 3 dak.
Sağlık ve Sanat'ın gelişim süreci GAÜ'de şekilleniyor
A- A A+

Vehbi: KKTC GAÜ ile Birlikte Sanat Alanında Dünyada Söz Sahibi Olacak

Yeni akademik yıl ile birlikte öğrenci kabulüne ve eğitime başlayacak yeni bölümler ile ilgili Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi yaptığı açıklamalarda, yeni bölümlerin Kuzey Kıbrıs'ta özellikle Sağlık ve Sanat alanındaki boşlukların doldurmasına ve gelişim sürecine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Drama ve Oyunculuk bölümünün adada ilk kez açılacak olduğunu, GAÜ ile birlikte sanat alanında büyük adımlar atılacağını vurgulayarak, dünyaca ünlü sanatcıların bölüm bünyesine kazandırılacağına değinerek, bu çalışmaların GAÜ'nün uluslararası kampüsleri ile işbirliği içerisinde gerçekleşerek sanat alanında Dünyada söz sahibi olmanın hedeflendiğini belirtti. Eğitimin uluslararası kampüslerde İngilizce, KKTC'de ise Türkçe olacağının altını çizen Yrd. Doç. Dr. Vehbi, bu adımın KKTC'deki sanat gelişiminin öncüsü olacağını vurguladı.

Ayrıca adada henüz başlangıç düzeyinde olan sağlık sektörü ile ilgili çok ciddi çalışmaların devam ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Vehbi, hastane ve sağlık alanında dünyaca ünlü Florence Nightingale Hastaneleri ile ortaklaşa yürütülen çalışmaların, sağlık sektöründeki kalite katsayısını biran önce arttırmak için en kısa sürede hayata geçeceğini vurguladı.

Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi yapmış olduğu açıklamada, GAÜ bünyesinde mevcut 120'nin üzerinde bölümün olduğunu, 2013-2014 Akademik yılı ile birlikte bu bölümlere ek yeni farklı bölümlerinde YÖK ve YÖDAK denkliği ile eğitime başlıyacağını bildirdi. Yeni açılan bölüm ve fakütelerin Adalet Meslek Yüksekokulu ön lisans, İlk ve Acil yardım ön lisans, Drama ve Oyunculuk lisans, Acil Yardım ve Afet Yönetimi lisans, Hemşirelik Yüksek Lisans, Sağlık Yönetimi yüksek lisans, İşletme Yönetimi doktora (Yeni YÖK) Onayı), Bilgisayar Mühendisliği doktora ve Elektrik Elektronik Mühendisliği doktora olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.