İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

2013'ün en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi

2013'ün en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Küresel Bilim heyeti 2013'ün En İyi Üniversitesi ödülünü İsviçre'de düzenlenen resmi törenle aldı.

Yayın Tarihi: 02/07/13 13:02
okuma süresi: 4 dak.
2013'ün en iyi üniversitesi Girne Amerikan Üniversitesi
A- A A+

Girne Amerikan Üniversitesi'nin (GAÜ), merkezi İngiltere de bulunan Oxford Europe Business Assembly (EBA) Değerlendirme Kurulu tarafından Yılın En İyi Üniversitesi (2013 Best University) Socrates ödülüne layık görüldü.

Dünyanın önde gelen üniversitelerinin katıldığı İsviçre Montreux'da gerçekleşen ödül töreninde 2013 Yılının En İyi Üniversite Socrates ödülünü GAÜ Küresel Bilim Ailesi adına GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi aldı.

Uluslararası eğitime yaptığı katkılardan ve yenilikci araştırmalarından dolayı Oxford Europe Business Assembly (EBA) Değerlendirme Kurulu tarafından 2013 yılının "En İyi Üniversitesi" ödülünü almaya hak kazanan GAÜ'nün, konuyla ilgili EBA yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Girne Amerikan Üniversitesi'nin eğitim kalitesi, mezunların seviyesi, dünya standartlarında akademik kadro, bilimsel araştırma düzeyi, araştırmalarının toplum için önemi, teknik düzeyi, uluslararası katılımları ve işbirlikleri, akademik programları ve uluslararası öğrenci programlarının uzman değerlendirme kurulu tarafından değerlendirmesi sonucunda EBA "En İyi Üniversite" ödülünü alamaya hak kazandığı vurgulandı.

Vehbi: "Ülkemize Karşı Sorumluluğumuz Artıran Her Gelişmeden Gurur Duyuyoruz."

Konuyla ilgli açıklamalarda bulunan GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doc. Dr. Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesinin ülke yükseköğretimi ve eğitim kalitesinin çıtasını yükseltecek önemli gelişmeler ile birlikte ülke ve topluma olan sorumluluğun artmasından gurur duyduğunu ifade etti. Kuzey Kıbrıs yükseköğretiminin kalitesinin ve dünyaca kabul edilirliğinin ada sınırları dışına çıktığına dikkat çeken Vehbi, "3 Kıta Tek Üniversite" vizyonu yurtdışı uluslararası GAÜ kampüslerinin ulusal sınırların ötesinde küresel yükseköğretime yön verdiğinin altını çizdi.

2013 Yılının En İyi Üniversitesi ödülünü ülke, Kıbrıs Türk toplumu ve GAÜ Küresel Bilim Ailesi adına almaktan GAÜ'nün gurur duyduğunu da belirten Vehbi, AB ve dünyanın önemli resmi yükseköğretim akreditasyon kurumları tarafından ödüllendirilmenin ülke yükseköğretimi için önemli bir referans olduğuna vurgu yaptı.

2013 Yılının En İyi Üniversity – 2013 Best University ödül törenine katılan GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Uygulamali Sosyal Bilimler Turizm Yüksek Okul Müdurü ve GAÜ Turizm ve Saglik Kompleksleri Koordinatörü Yrd. Doç Dr İsmet Esenyel ve Hukuk Danışmanı avukat Aral Doğu'dan oluşan GAÜ bilim heyeti ülke tanıtımı adına çeşitli temaslarda da bulunup EBA'nın uluslararası işbirliği yaptığı, aralarında Rusya , Belçika ve Almanya'dan turizm ve sağlık alanında otorite kuruluşların yer alacağı "Sağlık ve Sağlık Turizmi" konulu konferansa katıldıktan sonra KKTC'ye dönecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.