İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

Akpınar: "Dünyaya kendimizi kabul ettirdik"

Akpınar: "Dünyaya kendimizi kabul ettirdik"

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) KKTC ve Türkiye'deki üniversiteler arasında en fazla uluslararası akreditasyona sahip olan üniversite ünvanına katkı koyan kurum ve kişilerin onurlandırıldığı ve akreditasyonların kamuoyuna tanıtıldığı "Uluslararası Akreditasyonlar Onur Gecesi ve Ödül Töreni" düzenledi.

Yayın Tarihi: 17/07/13 13:13
okuma süresi: 7 dak.
Akpınar: "Dünyaya kendimizi kabul ettirdik"
A- A A+

GAÜ Turizm ve Otelcilik uygulama merkezi Camelot Beach Club'ta gerçekleşen törende, GAÜ Rektör Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Doç. Dr. Sn. Zafer Ağdelen sunumunda "İşletme ve Ekonomi Fakültesi IACBE", "Turizm ve Konaklama Bölümü TEDQUAL", "İşletme ve Ekonomi Fakültesi ECBE", "Mühendislik Fakültesi ASIIN", "İngilizce Hazırlık Okulu EAQUALS", "GAU Canterbury BAC" "NARIC" ve "Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu, Güverte Bölümü" akreditasyonları hakkında bilgiler verildi. Gecede ayrıca süreci devam eden akreditasyon çalışmaları ile uluslararası üyelikler hakkında tanıtımlar da yapıldı.

Vehbi: "GAÜ Olarak Öğrencilerimize Bu Şekilde Farklılık Sunuyoruz"

GAÜ CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi konuşmasında "Üniverisite eğitimleri akreditasyonlar içinde şekillenmektedir. GAÜ 10 yıl önce almış olduğu karar doğrultusunda uluslararasılaşma konusunda karar almıştır. O zamanlar diğer üniversitelerin akreditasyonları, üyelikleri yok denecek kadar azdı. GAÜ uluslararasılaşma vizyonu çerçevesinde birçok kurumla temasa geçerek bugünkü başarısına ulaşmıştır. Bu doğrultuda hem kurumsal hem de fakülte ve bölüm bazında birçok akreditasyon almayı hedefledik. Mezunlarımızın daha da ileriye gidebilmeleri için, sadece Kıbrıs ve Türkiye'de değil; tüm dünyada iş bulabilmeleri için akreditasyonların çok büyük önemi vardır. Biz GAÜ olarak öğrencilerimize bu şekilde farklılık sunuyoruz. Ayrıca GAÜ hem Türkiye'de hem de Kıbrıs'ta en fazla akreditasyona sahip olan bir üniversitedir. Bu akreditasyonların hepside dünyanın önemli ülkelerinde presjli ve değerli kurumlardan alınmıştır" dedi.

Bıçak: "Kaliteli Eğitim Akreditasyonlar ve Üyeliklerden Geçer"

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak konuşmasında, "GAÜ uluslararası bir üniversite ve başarılarını hep beraber takip ediyoruz. Bugün özel bir geceye şahitlik ediyoruz. GAÜ uluslararası öğrencileri ile birlikte uluslararası bir üniversitedir. Mezunları dünyanın dört bir yanına dağılarak Kıbrıs'ı her yerde temsil etmektedir. Kıbrıs'ta toplamda 8 üniversite vardır ve 70 den fazla ülkeden öğrenciye sahiptir. Kaliteli eğitim akreditasyonlar ve üyeliklerden geçer. Çünkü bu üyelik ve akreditasyonları almak için belirli bir eğitim kalitesine sahip olmak gerekir. GAÜ sadece eğitim kalitesiyle değil, uyguladığı sitem ve öğrencileri ile olan ilişkileri bakımdan da öndedir. GAÜ'ün birçok bölümü önemli akreditasyonlara sahiptir. Bu başarıya ulaşırken büyük çalışmalar yapılmıştır. GAÜ'yü tebrik eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

Akpınar: Dünyaya kendimizi kabul ettirdik

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, konuşmasında üniversitenin 30'uncu kuruluş yılına yaklaştığı bu günlerde atmış olduğu adımlarla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde varolma sürecinde birçok önemli uluslararası denetleme ve akredite kuruluşlarının kontroler yapısı altında kendisini tüm dünyaya kabul ettirdiğini söyledi.
Ayrıca, elde edilen başarıların KKTC ve Türkiye üniversiteleri arasında bir ilk ve örnek olduğunu ifade eden Akpınar konuşmasına şöyle devam etti:

"3'üncü Dünya ülkelerinden gelen öğrencilerin tanınma konusunda kendi ülkelerinden gelen talepleri doğrultusunda Girne Amerikan Üniversitesi ABD yüksek öğretim kurumları denetleme programında yer almış bir Kuzey Kıbrıs Yüksek Öğretim Kurumu olarak denklik listesinde yer almıştır. Bu çok önemli bir gelişme. Yıllardır Girne Amerikan Üniversitesi'nin bir Amerikan Üniversitesi olma esasının özünü oluşturmuştur. Akredite edilen Girne Amerikan Üniversitesi, bu yıl ayrıca ABD yüksek öğretimde işletme eğitimi akreditasyon kurumunun olağan geleneksel yılsonu toplantısına KKTC de ev sahipliği yapacaktır."

Akreditasyonlar Sürecinde Katkı Koyanlara Teşekkür plaketleri verildi

Akpınar'ın konuşmasının ardından GAÜ Rektör Yardımcısı ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Doç. Dr. Zafer Ağdelen, akreditasyonlar ve üyelikler hakkında bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Sunumun ardından Avrupa Konseyi İşletme Birliği, ECBE'nin Akreditasyon Direktörü Prof. Bob Johnson ve Mühendislik, İnformatik, Fen Bilimleri ve Matematik Bölümlerine Özel Akreditasyon Kuruluşu ASIIN'in Genel Müdürü Dr. Irıng Wasser'a, Girne Amerikan Üniversitesi'nin sahip olduğu uluslararası akreditasyonların zorlu denetim süreçleri boyunca özverili çalışmaları ile katkı koyan Akreditasyonlardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Ağdelen ve Akreditasyon Sorumlusu Elif Zorlu Öcal'a, Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi IACBE Akreditasyonu alan İşletme ve Ekonomi Fakültesi adına Fakülte Dekanı Prof. Dr. İsmail Sıla ve Avrupa Konseyi İşletme Birliği, ECBE Akreditasyonu alan İşletme ve Ekonomi Fakültesi adına ise Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Serdar Saydam'a, Mühendislik, İnformatik, Fen Bilimleri ve Matematik Bölümlerine Özel Akreditasyon Kuruluşu ASIIN Akreditasyonu alan Mühendislik Fakültesi adına Fakülte Dekanı Doç. Dr Ali Haydar ve Dünya Turizm Örgütü tarafından verilen Tedquals akreditasyonu alan Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksekokulu adına Uygulamalı Sosyal Bilimler Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel'e, Dil Hizmetlerinde Kalite Değerlendirme ve Akreditasyon Kurumu tarafından verilen EAQUALS akreditasyonu alan Hazırlık Okulu adına Hazırlık Okulu Direktörü Hatice Asvaroğlu ve Uluslararası İşletme Eğitimi Asamblesi IACBE Akreditasyonu alan Meslek Yüksekokulu adına Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut'a, Avrupa Konseyi İşletme Birliği, ECBE Akreditasyonu alan Meslek Yüksekokulu adına Meslek Yüksekokulu Koordinatörü Hande Yılmaz'a teşekkür plaketleri takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.