İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mungan: "Ekonomik Program'da revizyona ihtiyaç yok"

Mungan: "Ekonomik Program'da revizyona ihtiyaç yok"

KKTC ile Türkiye arasında sıkı bir işbirliği olduğunu belirten Maliye Bakanı Mungan, ekonomik protokole ilişkin eleştirileri ise gereksiz gördüğünü ifade etti: ???

Yayın Tarihi: 25/09/13 14:05
okuma süresi: 2 dak.
Mungan: "Ekonomik Program'da revizyona ihtiyaç yok"
A- A A+

Maliye Bakanı Zeren Mungan, Maliye Bakanlıklarının dünyanın her yerinde eleştirilerin odağında olduğuna işaret etti. Mungan, "zor bir görev devraldık" dedi.2013 yılında istihdam yapılmayacağını söyleyen Mungan, 2014'te 360 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. ?Maliyenin patronu Zeren Mungan, Ada TV'de Mert Özdeş'in hazırlayıp sunduğu 'Öğlen Ajansı'nda soruları yanıtladı. ??

NASIL BİR KASA DEVRALDIĞIMIZ BELLİ ?

Nasıl bir kasa devraldıklarının ortada olduğunu belirten Mungan, geçmiş dönemleri eleştirmeyi doğru bulmadığını söyledi. ?

2013'TE İSTİHDAM YOK ?

Bütçenin yüzde 80'inden fazlasının maaş ödemeleri için kullanıldığını belirten Mungan, istihdamvebütçe konusuna açıklama getirdi. 2013 yılında istihdam yapılmayacağını söyleyen Mungan, 2014'te 360 kişinin istihdam edileceğini ifade etti. ??

PROTOKOL TARTIŞMALARI YERSİZ ?

Ekonomik protokole ilişkin değerlendirmelerde bulunan Mungan, KKTC ile Türkiye arasında sıkı bir işbirliği olduğunu, protokole ilişkin ihtiyaç analizlerinin teknik heyetler arasında görüşüldüğünü belirtti. Mungan, protokole ilişkin kamuoyundaki eleştirileri ise gereksiz gördüğünü ifade etti. ??

REVİZYONA İHTİYAÇ YOK ?

Ekonomik Program'ın asgari ücrete ve emekli maaşlarına kısıtlama getirmediğini belirten Mungan,Maliye Bakanlığı'nın ekonomik protokole ilişkin bir revizyonada ihtiyacı olmadığını belirtti. ??

VERGİ İNDİRİMİ ?

Vergi politikalarında önemli değişikliklere ihtiyaç duyulduğunu belirten Mungan, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede başarılı olunması durumunda vergilerde indirimlerin yaşanabileceğini ifade etti. ??

ASGARİ ÜCRET ?

Yeni yıldan önce asgari ücrete zam ihtimalinin sorulması üzerine, Çalışma Bakanlığı'nı işaret eden Mungan, 'Zam uygun görülürse gereğini yaparız' dedi.

StarKıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.