İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kod Adı Venüs Filmi Posteri 2012 Yılının "En İyi Türk Filmi Posterleri" Listesinde Onur Ödülü Aldı

Kod Adı Venüs Filmi'nde "En İyi Türk Filmi Posterleri" listesinde onur ödülü

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) tarafından 2011 yılında çekilip ilk gösterimi Cannes Film Festivalinde yapılan ve sinemalarda 2012 yılında gösterime giren Kod Adı Venüs ( Code Name Venus ) filmi IMP Awards'da ( International Movie Poster - Uluslararası Film Afişleri ) 2012 yılı Türk film posterleri içerisinde En İyi Türk Posterleri listesinde "Onur - Honorable Mentions -" derecesini aldı.

Yayın Tarihi: 30/09/13 09:23
okuma süresi: 3 dak.
Kod Adı Venüs Filmi'nde "En İyi Türk Filmi Posterleri" listesinde onur ödülü
A- A A+

Venüs Kıbrıs'tır...Kıbrıs Venüs...

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, IMP Awards, yayımlanmış film afişlerini internet yoluyla tarayıp yıl sonunda kendileri tarafından listeler oluşturup posterlerin başarı oranlarına göre yine kendi oylamalarıyla ödül vermektedirler.

Kod Adı Venüs Hakkında

Yasemin, annesi ve babasının çok gizli bir arkeolojik araştırma için İngiltere den Kıbrıs'a geldiği 1930 yılında doğar ve 1937'ye kadar Kıbrıs'ta yaşar..

1937'de bir gün ailesinin aniden ortadan kaybolmasının ardından İngiltere'de yatılı okulda okumaya gider. Cambridge Üniversitesinde Charles'a aşık olur ama ilişkileri uzun sürmez. (İngiliz İstihbarat servisi) MI5 de gizli ajan olan Charles Yasemin'e ailesini bulması için yardım edeceğine söz verir. Karşılığında da Yaseminin EOKA Rum teşkilatından bilgi getirmesini ister.Yaseminin Kod Adı Venustür.

Yasemin, Charles ile birlikte aldığı görevi ve ailesini araştırmak için 1956'da Kıbrıs'a geri döner. Görevi; Kıbrıslı Rumlar tarafından kurulan silahlı örgüt olan EOKA'ya sızmaktır. Tecrübesiz olmasına rağmen Yasemin'in geçmişi ve yetenekleri bu görevi almasını sağlar.

EOKA'da aktif bir kişi olan Adamos'u kendine aşık etmeyi başaran Yasemin; bir yandan çocukluğunu geçirdiği bu adada kaybettiği ailesini arar bir yandan da Adamos'la başardıkları eylemler, EOKA içerisinde önemli bir yer edinmesini sağlar.

1963'de adada çıkan iç savaş, dökülen kanlar ve gözyaşları Yasemin'nin ruhunda dayanılmaz bir ıstırap oluşturur.Yasemin bu arada çocukluk arkadaşı Kemal'e aşık olur.

1974'de adadaki Yunan hayranı faşistlerin darbe yapması durgun denizleri yeniden fırtınalı olaylara çevirir.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin çekmiş olduğu Kod Adı Venüs filminin almış olduğu "En İyi Türk Filmi Posterleri Onur Ödülü" linki aşağıdadır...

http://www.impawards.com/intl/turkey/2012/awards.html

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.