İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Şehirden çiftliğe taşınmak alerjileri yok ediyor

Şehirden çiftliğe taşınmak alerjileri yok ediyor

Danimarkalı araştırmacılar, şehirden çiftliğe taşınmanın, insanlar üzerine alerjileri ve aşırı duyarlılıkları ortadan kaldıran bir etki yapabileceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 02/10/13 13:37
okuma süresi: 2 dak.
Şehirden çiftliğe taşınmak alerjileri yok ediyor
A- A A+

Yetişkinlerin şehir hayatından uzaklaşarak çiftliğe taşınmasıyla yaşanacak çevresel değişimler, alejileri ve aşırı duyarlılıkları büyük ölçüde azaltabilir, hatta ortadan kaldırabilir.

The Journal of Allergy and Clinical Immunology dergisinde yayımlanan araştırmaya göre, çiftlik ortamı şehirlere kıyasla insanların maruz kaldığı çevresel şartları artırıyor ve bağışıklık sistemi de buna göre değişim gösteriyor.

Danimarka'nın Aarhus Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, çiftliklerde çalışan insanların bağışıklık sistemi çok sayıda bakteri, mantar, polen ve diğer sağlığa zararlı olabilecek dış etkenlere maruz kalıyor. Çiftlikte yaşayanlar, bitkilerin neden olduğu birçok alerjiye karşı daha dayanıklı oluyor.

Araştırmada, çiftlik ortamının böyle bir ortamda büyümüş insanlarla, şehirde yetişmiş insanlara olumlu etki gösterdiği belirtildi.

Araştırmada yer alan Grethe Elholm, "Geçmişte sadece doğayla iç içe büyümüş insanların çevresel koruyucu etkilerden faydalanabildiğini düşünüyorduk. Ancak bu durum şehirde yaşayan insanlar için de geçerli" dedi.

Çiftlikte yaşamanın ,alerji ve alerjik astım gibi rahatsızlıkların ortaya çıkmasını da geciktirdiği belirtildi.

Araştırmada, çevrenin etkilerine maruz kalmanın aşırı duyarlılığı ortadan kaldırmadığı ancak çevreyle daha iç içe olmanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtildi. Çiftlik ortamına alışan bağışıklık sistemi, çevreye daha duyarlı ve tepki vermeye eğilimli olduğu için, zamanla daha güçlü hale geliyor.

Elholm, yine de alerjisi ve aşırı duyarlılıkları bulunan insanların çare olarak çiftliklere taşınmasının kesin çözüm olmadığını belirtti. Toz, polen ve diğer birçok küçük parçacık, özellikle astım hastalarını olumsuz etkileyebilir.

NTVMSNBC

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.