İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Barroso ve Van Rompuy'dan Kıbrıs müzakerelerine destek açıklaması

Barroso ve Van Rompuy'dan Kıbrıs müzakerelerine destek açıklaması

Avrupa Komisyonu Başkanı Barroso ve AB Konseyi Başkanı Van Rompuy, Kıbrıs'taki müzakerelerin başlamasını selamladı.

Yayın Tarihi: 11/02/14 14:22
okuma süresi: 3 dak.
Barroso ve Van Rompuy'dan Kıbrıs müzakerelerine destek açıklaması
A- A A+

Avrupa Komisyonu Başkanı José Manuel Barroso ile Avrupa Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy Kıbrıs'ta bugün yeniden başlayan görüşmesi süreci ile ortak açıklama metnini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladılar.

Barroso ve Rompuy imzalı yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

Avrupa Birliği, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk liderlerin, yıllardır süren Kıbrıs sorununun adil ve kalıcı çözümüne yönelik müzakerelerin yeniden başlamasına somut bir temel teşkil eden Ortak Açıklama üzerinde vardıkları bugünkü uzlaşıyı memnuniyetle karşılar. Bu Ortak Açıklama temel konuların hızlıca ele alınmasına ve müzakerelerde süratle sonuç alınmasına yardımcı olmalıdır. Başkan Barroso ile Başkan Van Rompuy iki liderin bu uzlaşıya varmak için gösterdikleri cesareti kutlar ve selamlar.

Avrupa Birliği, Kıbrıs'ın üyeliğe katılımı esnasında, Birliğin temel ilkeleriyle uyumlu olduğu ölçüde, varılacak bir çözümün parametrelerini içselleştirmeye hazır olduğunu beyan etmişti. Daha önce açıklandığı üzere, Avrupa Komisyonu, BM himayesi altındaki müzakereleri desteklemek için üzerine düşeni yapmaya ve BM ile taraflara destek sağlamak için yararlı olabilecek her türlü katkıyı yapmaya hazırdır. Müzakerelerin yeniden başlamasıyla Başkan Barroso'nun özel temsilcisi çözülmemiş sorunlara AB yasal düzeni (acquis) çerçevesinde yapıcı çözümler bulmak için aktif bir şekilde katkı koyacaktır. Buna paralel olarak Avrupa Komisyonu ayrıca Kıbrıs Türk Toplumunun AB yasal düzenini(acquis) uygulamaya yönelik çalışmalarını destekleme çabalarını artıracaktır.

Avrupa Birliği aynı zamanda, tüm Kıbrıslıların yararına olacak bir çözüme yönelik momentum yaratmaya yardımcı olabilecek bir Güven Artırıcı Önlemler paketi üzerinde iki tarafın uzlaşma çabalarını da desteklemektedir. Avrupa Birliği olası bir nihai çözüm çerçevesinde bu hedefe katkı koyabilmek için yaratıcı çözümlere açıktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.