İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Gazeteci Abbas Elmas'a polis dayağı

Gazeteci Abbas Elmas'a polis dayağı

Gazeteci Abbas Elmas polis çavuşu Ercan Atasay tarafından ciddi şekilde darp edilerek hastanelik edildiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 13/02/14 07:15
okuma süresi: 3 dak.
Gazeteci Abbas Elmas'a polis dayağı
A- A A+

Olayın, Lefkoşa Polis Müdürlüğü'nün 7 Şubat tarihinde Yeniboğaziçi'nde düzenlediği personel yemeği sonrasında yaşandığı belirtildi. Düzenlenen yemeğe gazeteci olarak davet edilen Abbas Elmas, eğlencenin ardından 01.00 sıralarında Ercan Atasay tarafından binmek istemediği iki kapılı bir aracın arka koltuğuna zorla bindirildiğini ve aracın Lefkoşa'ya doğru yol aldığını söyledi. Yolda kendisine küfür ettiği gerekçesi ile arabayı durdurduğunu belirten Elmas, polis çavuşu Ercan Atasay kendisini bayıltana kadar darp ettiğini ifade etti.

"Kışkırttı"

Daha sonra Atasay'ın kendisini Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne götürdüğünü ifade eden Elmas, Adli Şube'de onu tutuklamak için yeterli sebep yaratması için uzun süre kışkırtmaya ve taşkınlık yapmasına teşvik etmeye çalıştığını anlattı. Elmas'ın eve dönmediğinden şüphelenen Elmas'ın bir arkadaşı Lefkoşa Adli Şube'ye giderek Elmas'ı Adli Şube'de kanlar içinde buldu. Olaya tanık olan Elmas'ın arkadaşı Elması oradan alarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne götürerek tedavi olmasını sağladı.Abbas Elmas, Ercan Atasay'dan yediği dayak sonucunda sol kaşında 3 dikiş, sol kaburgalarında zedelenme, sol gözde ciddi yaralanma ve vücudunun çeşitli yerlerinde darp izleri meydana geldi.

3 gün boyunca bilinç kayıbı yaşadı

Aldığı darbeler sonucunda 3 gün boyunca bilinç kaybı yaşayan ve yaşadıklarını bir süre hatırlamadığını belirten Elmas, olayın şokundan çıkması ve bilincinin açılması ile önceki gün Polis Genel Müdürü Pervin Gürler'e suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.. Konunun Polis Genel Müdürlüğü Denetleme Kurulu Heyeti'nin gündemine alındığı ifade edilirken, başlatılan soruşturmada ilgili tüm tarafların ifadeleri alınmasının ardından konunun yargıya havale edilmesi bekleniyor. Abbas Elmas gazetemize yaptığı açıklamada, "Burası dağ başı oldu artık. Elinde polislik yetkisi olan bir şahsın gazeteci olarak yemeğe davet ettiği bir kişiyi kaçırarak darp etmesinin ve daha sonra Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne götürülerek kanlar içinde tutuklanmaya çalışılması hukuk devleti olmadığımızın bir kanıtıdır" şeklinde konuştu.

"Gürler'e bizzat ilettim"

Abbas Elmas, yaşadığı olayı Polis Genel Müdürü Pervin Gürler'e bizzat ilettiğini, yaşadığı darpla ilgili şikayetçi olduğu ve ifade verdiğini belirterek, "Bin bir yalan dolanla, yalancı tanık toplayarak kendini aklamaya çalışan Ercan Atasay'ın çabaları boşa çıkacak. Yargıya güveniyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım ve adalet yerini bulana kadar canım pahasına olsa da mücadele vereceğim" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.