İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Girne Üniversitesi ile Yavrukuş birlikte kanat açacak

Girne Üniversitesi ile Yavrukuş birlikte kanat açacak

Girne Üniversitesi ile Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu Yavrukuş Pilotaj Eğitimi Organizasyonu arasında imzalanan bir protokolle, ülkemizde pilotluk eğitiminin temelinin atıldığı ve bu iki kuruluşun mezun edeceği pilotların dünyadaki havayollarında pilot olarak uçmaya başlayacağı müjdelendi. İki kuruluş arasında imzalanan protokolle Girne Üniversitesi Yavrukuş Pilotaj Eğitimi Organizasyonu'nu kucakladı

Yayın Tarihi: 20/02/14 08:10
okuma süresi: 4 dak.
Girne Üniversitesi ile Yavrukuş birlikte kanat açacak
A- A A+

Girne Üniversitesi ile Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu, bugün Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde düzenlenen basın toplantısı ile aralarında imzaladıkları "Bilimsel Danışmanlık ve Eğitim Protokolü"nü tanıttı.

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İlkay Salihoğlu, pilotaj eğitiminin ileri teknoloji gerektirdiğini söyleyerek, eğitime yönelik ilk kez böyle anlamlı bir protokol imzalandığını ifade etti.

Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer ise, KKTC orijinli iki kuruluşun mezun edeceği genç pilotların, dünya hava yollarında pilot olarak uçmasının önemine vurgu yaptı.

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

"Bilimsel Danışmanlık ve Eğitim Protokolü" ile, Yavrukuş Pilotaj Organizasyonu bundan böyle eğitim alanında pilot olmak isteyen öğrencileri Girne Üniversitesi vasıtası ile karşılayacak ve Girne Üniversitesi'nin eğitim alanındaki bilgi, tecrübe ve imkanlarından yararlanacak.

SALİHOĞLU: "PİLOTAJ EĞİTİMİ İLERİ TEKNOLOJİ GEREKTİRİR"

Girne Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı İlkay Salihoğlu, pilotaj eğitiminin ileri teknoloji gerektirdiğine vurgu yaparak, "Ülkede var olan kapasiteyi etkin şekilde kullanmak için işbirliği yoluna gittik. Bu nedenle, geçtiğimiz Pazartesi, Hava Sporları Federasyonu ile bir protokol imzaladık. Bundan böyle Yavrukuş Pilotaj Organizasyonu öğrencilerini Girne Üniversitesi vasıtası ile karşılayacak, yapılacak bilimsel çalışmalardan ise her iki taraf da yararlanacak" dedi.

Eğitime yönelik ilk kez böyle anlamlı bir protokol imzalandığını ifade eden Salihoğlu, havacılık alanında varolan iş potansiyeline dikkat çekti.

TURGANER: "PARTNER SEÇERKEN ÇOK DİKKATLİ DAVRANDIK"

Kıbrıs Türk Hava Sporları Federasyonu Başkanı Serdar Turganer ise, Yavrukuş Pilotaj Eğitimi Organizasyonu hakkında bilgi vererek, "Yavrukuş Pilotaj Eğitimi Organizasyonu bu eğitimi vermeye tek yetkili kuruluş olup, TC Sivil Havacılık otoritesine tescil edilmiş durumdadır ve okulumuz KKTC'nin öz malıdır" ifadelerini kullandı.

Turganer, havacılığın çok zorlu bir uğraş olduğuna vurgu yaparak, partner seçerken çok dikkatli davrandıklarını ve yönetim kurulunun çok hassas bir değerlendirme yaparak Girne Üniversitesi ile Danışmanlık ve Eğitim Protokolu imzalamaya karar verdiğini anlattı.

TURGANER: "KKTC'DE BİR İLK"

Turganer şu şekilde konuştu:

"Şu anda okulun üç eğitim uçağının son bakımları sürmektedir. Bu bakımların sonuçlandırılmasından sonra eğitim yetkimiz nihai olarak revize edilecek ve Girne Üniversitesi ile imzalanan protokol gereğince pilotaj eğitimlerimiz başlayacaktır.

KKTC'de bir ilk olan bu oluşum sayesinde KKTC orijinli iki kuruluşun mezun edeceği genç pilotlar dünya havayollarında pilot olarak uçmaya başlayacak. Bu süreçte okulumuz Girne Üniversitesi'nin bilgi, tecrübe ve imkanlarından fazlasıyla yararlanacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.