İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Avın son gününde mangallar yandı

Avın son gününde mangallar yandı

Birinci ince avın son gününde avcılar ülke genelinde trap yarışmaları, doğa temizliği ve mangal keyfi yaptılar.

Yayın Tarihi: 03/03/14 08:55
okuma süresi: 2 dak.
Avın son gününde mangallar yandı
A- A A+

12 Ocak-2Mart arasında ilan edilen birnci ince avın son günü ülke genelinde trap yarışmaları, doğa temizliği ve sonrasında da mangal keyfiyle tamamlandı. Kuzey Kıbrıs'da çok geniş kitlelerin katıldığı ince av bu gün doğa temizliği ve trap karşılaşmaları ile sona erdi.

Kıbrıs Postası'nın ülke genelinde av bölgelerinde yaptığı gözlemlerde, avcıların pek çok yerde avlanmaktan çok doğada kaybolabilen tabakları vurarak trap yarışmaları düzenlediği ve ardından da mangal keyfi yaptıkları gözlemlendi. Geziler sırasında objektiflere takılan Ahmet Savaşan, Kıbrıs Postası'na konuşarak "Av, ülkemizde köklü bir kültürdür.

Uzun yıllardır çok yaygın bir kitle av sporuna katılıyor. Bu spor pek çok spordan farklı olarak kuşakların bir arada yaptığı ender ve anlamlı bir etkinliktir. Çok eski yıllarda hayatta kalmak için başlayan bu avlanma süreci günümüzde babaların, oğulların, akrabaların ve arkadaşların bir araya geldiği sosyal bir aktivite haline gelmiştir.

Önemli olan bu köklü aktivitenin yapılırken kurallara uygun, çevreye duyarlı bir şekilde yapılmasıdır. İnce avın bu son gününde pek çok arkadaşımız doğaya dost toprak tabaklar ile trap yarışmaları ve doğa temizliği yapmış ve ardından da mangallar ile avı kazasız bir şekilde kapatmıştır" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.