İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Erk: "Masada yanlış bir lider oturuyor!"

Erk: "Masada yanlış bir lider oturuyor!"

CTP Genel Sekreteri Kutlay Erk, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun UBP'nin dayanışma gecesinde sarf ettiği sözleri eleştirdi

Yayın Tarihi: 15/04/14 06:05
okuma süresi: 2 dak.
Erk: "Masada yanlış bir lider oturuyor!"
A- A A+

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun UBP'nin dayanışma yemeğinde sarf ettiği sözler ibret verici niteliktedir. "Kıbrıs sorununun çözümü UBP prensipleri doğrultusunda gerçekleşecek" diyen Cumhurbaşkanının 'heyecanına' bakılırsa görevini doğru yapmadığını ve devletin zirvesinde akıl tutulması yaşandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Partiler üstü olması gereken, tarafsız olduğunu söyleyen Eroğlu'nun bu açıklamaları kendisini çok net şekilde ele vermiştir.

Hatırlarsınız, Kıbrıs Türk halkının müzakereci olarak seçtiği Cumhurbaşkanı Eroğlu, göreve geldiğinde BM Genel Sekreterine yazdığı mektupta görüşmelerin kaldığı yerden devam edeceğini ve BM ölçütlerinde bir çözüm için çalışacağını teyit etmişti. Yani Kıbrıs sorunu BM ölçütlerinde çözülecekti. Bildiğimiz kadarıyla UBP'nin prensipleri BM'ninkilere koşut değil. Bunun da en belirgin ispatı 2004 Referandumu'na 'hayır' demiş olmalarıdır. Bu nedenle Sayın Cumhurbaşkanı masada ölçütleri karıştırmasın veya halka gerçekleri söylesin ve 'ben bu masada BM ölçütlerini değil UBP ölçütlerini görüşüyorum' deyip durumu teyit etsin.

Yapmış olduğu açıklamaları şiddetle kınadığımızı belirtir, Sayın Eroğlu'nu ciddiyete davet ederiz. Görevi, BM ölçütlerinde sorun çözmektir. Görüşmeler sürerken bu tarz sözler sarf etmesi Kıbrıslı Türkler adına masada oturan kişinin yanlış bir lider olduğunu gözler önüne sermektedir. Dolayısıyla Sayın Eroğlu'nu doğru işi, doğru yerde, doğru zamanda yapması adına uyarmayı görev biliriz.

Kutlay Erk

CTP Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.