İÇ HABERLER
okuma süresi: 8 dak.

Denktaş açıkladı: "İttifak ve hükümete devam"

Denktaş açıkladı: "İttifak ve hükümete devam"

Demokrat Parti Ulusal Güçler, parti içindeki krizi görüşmek üzere DP-UG'nin Lefkoşa'daki Genel Merkezi'nde toplandı.

Yayın Tarihi: 16/04/14 00:15
okuma süresi: 8 dak.
Denktaş açıkladı: "İttifak ve hükümete devam"
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu toplanacağı DP-UG Genel Merkezi'nde Hükümet'in geleceği ve Yerel Seçimler'e yönelik ittifak konusu yanısıra istifalar da konuşulacak.

Bilindiği üzere, geçtiğimiz hafta sonu, Demokrat Parti Ulusal Güçler, istifa krizi ile çalkalanmış ve istifalar bugün de devam etmişti.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm Kültür ve Spor Bakanı ve DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, bugün sabah saatlerinde DP-UG'deki istifalar konusunda açıklamalarda bulunmuştu.

Konuşmasında, bazı kişilerin bireysel taleplerinin karşılanmaması nedeniyle bir takım istifaların yaşandığını ifade ederek, istifa edenlerin, kendisinin bu tür şantajlara boyun eğmeyeceğini bilmeleri gerektiğini kaydetmişti. İstifalar konusunda başı çekenlerin, bireysel amaçlarla hareket edenler olduğunu, bu kişilerin partiyle artık ilişkilerinin kalmadığını söyleyen Denktaş, böylesi bir dönemde bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu da vurgulamıştı.

Demokrat Parti -Ulusal Güçler Genel Sekreteri Hasan Taçoy ise, partideki istifalarla ilgili "giden gitsin kalan sağlar bizimdir" ifadelerini kullanmıştı.

***

18:38 - TOPLANTI BAŞLAMAK ÜZERE

Demokrat Parti Ulusal Güçler, parti içindeki krizi görüşmek üzere DP-UG'nin Lefkoşa'daki Genel Merkezi'nde toplanmaya başladı.

***

18:52 - DENKTAŞ: "SONUÇ NE ÇIKAR BİLEMİYORUM"

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, toplantı öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Denktaş konuşmasında "bugün genişletilmiş MYK, geniş bir gündemle toplanıyor. Ana gündem aslında hükümet içerisinde yaşanan sıkıntılar ve ittifakta yaşanan sıkıntılar olacak. Her ikisini de değerlendirip bu akşam MYK'nın bir karar üretmesini talep edeceğiz. Uzun süreli bir tartışma yaşanacak düşüncesindeyim. Yine aynı şekilde, özellikle bir bölgemizden kişisel hüsumetlerle, yara kaşınarak, partimiz içinde istihdam oldu mu gibi provakasyonla yaşanan bir süreç var. Gelen istifalar bilahare birçok arkadaşımız tarafından yalanlanıyor. Bu işin başını çeken 3-5 kişilik bir ekip var. Onlar da değerlendirilecek ve Disiplin Kurulu'na gönderilecek.

Seçim dönemi şantaj alışılmış bir durum oldu ülkemizde. Bu alışılagelmişe kafa tutmak her siyasetçinin görevidir. İki durak arasında işe girme ve çıkma olağan bir hale haline gelecek. Bunun önüne geçmek zorundayız. Ne sonuç çıkar bilemiyorum. Geçen hafta yaptığımız toplantıda yarı yarıya ve oldukça zıt görüşler vardır. Buraya gelmeden önce Lefkoşa Örgütleri ile toplantı gerçekleştirdik. Sonuç ne çıkar bilemiyorum. Ortaya çıkan sonucu analiz edeceğiz. Hayırlı olsun. Bir karara ulaşması lazım."

***

19:00 - TOPLANTI BAŞLADI

DP-UG Genel Merkezi'nde Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı az önce başladı. DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş, toplantının uzun süreceğini ifade etti.

***

22:30 - TOPLANTI DEVAM EDİYOR

Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Merkezi'nde saat 19:00'da başlayan Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ediyor.

3 saati aşkındır süredir devam eden toplantı ile ilgili herhangi bir gelişme yok.

***

00:13 – TOPLANTI DEVAM EDİYOR

DP-UG'nin Genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu toplantısı devam ederken, DP-UG milletvekili Zorlu Töre, Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, milletvekili Hakan Dinçyürek ve Özdemir Berova toplantı yapılan DP-UG Genel Merkezi'nden ayrıldı.

Toplantının 5 dakika içinde sona ermesi bekleniyor.

***

00:26 - TOPLANTI SONA ERDİ

DP-UG Genişletilmiş MYK toplantısı sona erdi. Serdar Denktaş'ın açıklama yapmak üzere basın odasına gelmesi bekleniyor.

***

00:47 - İTTİFAK VE HÜKÜMETE DEVAM!

Denktaş, toplantı sonrası açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu akşam oldukça uzun süren bütün arkadaşlarımızın görüşlerini en açık bir şekilde ifade ettiği bir toplantı yaşadık. Çeşitli tarafların partimiz üzerine yapmış olduğu senaryoları da ele aldık. Kendi açımızdan olayı değerlendirerek bir sonuca vardık. Genişletilmiş MYK toplantısından gerek hükümet, gerekse de yerel seçim sorunu ele alarak bir sonuca ulaşmış oluyoruz. Bir karar üretmiş noktada değildim. İşin doğrusu gelinen aşamadan varolan iki ortaklığımızın birinden vazgeçme kararı çıkar mı diye düşünmekteydim ancak, değerlendirmelerde, hükümet icraatları bir süreden beridir kilitlenme yaşamaktadır. Bu sabah benim Başbakan ile yaptığım görüşme vardır. Var olan sıkıntıların aşılabileceği yönünde bir görüş birliği ortaya çıktı. Öyle ümit ediyorum ki, Başbakan'la vardığımız mutabakat CTP'nin MYK'sı tarafından da benimsenmektedir. Başbakan'la konuştuklarımız ile yarın CTP MYK'sının bambaşka bir karar üretmesi bizim tutumumuzu da ortadan kaldırır. Yaptığımız değerlendirmenin temelinden, insanımızın bizden icraat beklediği bir süreçte, koalsiyon protokolüne uygun hareket edilmesi halinde bir hükümet krizi yaratmanın uygun olmayacağı tarafıdır. Bu nedenle hem biz hem hükümet ortağımız, programa tam anlamıyla bağlı hareket etmek düşüncesindeyiz. Bunun yapılması halinde bir kaos yaratmanın doğru olmayacağıın düşünmekteyiz.

Biraz da medyaınn katkısı ile ciddi sıkıntılar çıktı Yerel Seçimler'de. Varolan sıkıtnıların aşılması ve güçbirliğinin en sağlıklı şekilde devam ettirilmesi yönünde bizleri dürtüklemiştir. Daha önce PM'nin aldığı karar, yürürlüktedir. DP-UG olarak PM kararına uygun olarak yapmış olduğumuz mutabakata samimiyetle bağlı olduğumuzu yinelemek isteriz. DP-UG MYK, bu işbirliğinin devam etmesi için sıkıntıların giderilmesi için girişimler yapmasını arzu etmektedir. Her iki konuda da yarın muhataplarımızla görüşmeler yapacağız. Sonuç onların kararına da bağlıdır. Ancak DP-UG olarka biz her iki mutabakatın da yürütülmesini talep edeceğiz.

BİZE İSTİFALAR ULAŞMADI

İstifalar konusunun başını çekenler var. Bu arkadaşlarımız yara kaşıyarak bir yere varmaya çalışıyorlar. Bir takım yalan dolan ile insanlarımızın üzerine gitmektedirler. Biz aldatılmış diye kabul ettiğimiz arkadaşlara izah ettiğimizde bize geri dönüş oluyor. Kimseye birşey vaadetmiş değiliz. Bizim elimize yeni istifalar ulaşmadı. Bu uğraş bir yere varmayacak. Bu arkadaşların parti ile ilişkisi kalmamıştır. Seçim dönemi, alışılagelmiş bir şantaj girişimidir. Buna benim boyun eğmeyeceğimi çok iyi bilmeleri gerekirlerdi. Bir deneme yaptılar, sökmedi!

GEREKIRSE, GÜÇBIRLIĞI ALANLARINI DARALTIRIZ

Çok net olarak, koşulların oluşması halinde, Alanlı'yı özellikle veya başka bir arkadaşı aday gösterebilirim. Alanlı'nın adaylığına çok karşı olmama rağmen, bölgeden örgütlerin görüşü ve İskele'de ittifak olmamasından dolayı da kazanması en muhtemel adayı, Hüseyin Alanlı'yı aday gösterdik. Kendi içimizde bazı arkadaşların hoşuna gitmemiş olabilir fakat biz Alanlı'yı aday gösterdik ve inşallah başaracak. Kurumsal destek mutlaka, mutlaka oralara gitmelidir. Kendi içimizden, Parti disiplini açısından gerekli tedbir alınır. Aynı şeyi UBP'nin de yapması gerekir ki sağlıklı bir güç birliği oluşabilsin. Gerekirse güç birliği alanlarını daraltırız.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.