İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Aktivist Düşünce Topluluğu: "Satılık değiliz!"

Aktivist Düşünce Topluluğu: "Satılık değiliz!"

Aktivist Düşünce Topluluğu, düzensiz yatan burslarla ilgili basın açıklaması yaparak, hükümetin otoritesini sarsacak bir atılım yapılmadıkça hak sömürüsünün süreceğini vurguladı. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 16/04/14 18:23
okuma süresi: 3 dak.
Aktivist Düşünce Topluluğu: "Satılık değiliz!"
A- A A+

"Saygıdeğer Maliye ve Milli Eğitim Bakanımız,CTP-BG ve DP koalisyon hükümeti... İşlediğiniz suçun, çiğnediğiniz vicdanınızın, çaldığınız haklarımızın bir aylık süresinin daha sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. 11 Nisan 2014 geçtiğimiz Cuma günü, Mart ayı burslarının 'yasal' olarak yatırılma süresinin son günüydü. Fakat sizler muhtemelen bizim Mart ayı burslarımızla ilgili herhangi bir 'ışık' çakmadığımızdan dolayı, bu konuyla ilgilenememiş ve birtakım aksaklıklar nedeniyle yaşadığınız bu talihsizliğin bedelini, her ay olduğu gibi yine bizlere ödettiğinizi şu anda yazmakta ve yayınlacak olan bildirimizdenöğrenmiş bulunuyorsunuz. Ve ilk kez okurmuşcasına bu satırları, medyada 'öğrenci dostu', 'sosyalist' imajınızın birkez daha sarsılacağı korkusu ile muhtemel alışılagelmiş olan, 'Bu Cuma yatacak' açıklamalarında bulunacak hatta ve hatta Nisan ayında yatırılan Şubat ayı bursu ile övünecek, 'bunlar da doymaz be' mantığında cümleler kuracaksınız. Olsun.

Biz bu senaryolara alışığız alışık olmasına da siz, bunca rastlantıyı nasıl açıklayacaksınız? Geçtiğimiz hafta yayınladığımız bildirimizden tam bir gün sonra Şubat ayı burslarının yatırılmış olması, sizlerin adeta bu konuyla ilgili olan duyarsızlığınızın, eğitime ve gençliğinize ne derece değer verdiğinizin bir kanıtı olmuştur. Adeta sizleri rahatsız veya rencide etmedikce, hükümetin otoritesini sarsacak herhangi bir atılım yapmadıkça, bizlerin haklarını sömürmeye devam ediyorsunuz. Bizler aldığımız bursları para olarak değil hak olarak görürken, sizler bu durumu sadece maddiyata indirgeyip aslında ileride kamuda, çalışma hayatımızda da gasbedeceğiniz haklarımızın bir başlangıcı olarak görüyorsunuz.

Ama emin olmanız gereken bir şey var; bizler sizlerin ne vergi ertelemesi ve indirimi yaptığınız, ne arsalarla devlete ait kurumları satarak doyurduğunuz eğitim tüccarlarına benzemeyiz. Aylarca 'burs sadaka değil haktır' diye haykırdık. Fakat sizler halen daha burslarımızı eğitime yapılan bir yatırım olarak değil, yük olarak görmekte ısrarlısınız. Adeta keyfi ve sus payı olarak yatırdığınız burslarımız için gerçekten sizlere minnet duyup, mücadelemizden vazgeçeceğimizi mi sandınız?

En başta demiştik halbuki biz satılık değiliz diye. O yüzden yazıyoruz. Bu kez 'IŞIK' da çakmıyoruz. Artık kapıyı çalıyoruz. Hemde usulca basılı tutup o zili, sabırla, inançla, bıkmadan usanmadan. Hissedemediğiniz, tadamadığınız o cümlenin ihtişamıyla basıyoruz zile... Ding, dong satılık değiliz!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.