İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Savaşan: "Şeyh Nazım'ın hayati tehlikesi sürüyor"

Savaşan: "Şeyh Nazım'ın hayati tehlikesi sürüyor"

Şeyh Nazım Kıbrıs-i, solunum güçlüğü nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Yayın Tarihi: 17/04/14 12:15
okuma süresi: 3 dak.
Savaşan: "Şeyh Nazım'ın hayati tehlikesi sürüyor"
A- A A+

Lefke'deki dergahında rahatsızlanan Şeyh Nazım Kıbrıs-i'nin, Solunum güçlüğü nedeniyle ambulansla önce Cengiz Topel Devlet Hastanesi'ne, ardından da YDÜ Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

SAVAŞAN: "DURUMU KRİTİK"

Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan'ın verdiği bilgide;

"Şeyh Nazım Kıbrıs-i Solunum yetmezliği ve kalp yetmezliği ön tanısı ile makineye bağlı (entübe) olarak Hastanemiz'e getirilmiştir. Kıbrıs-i'nin şu an itibariyle Göğüs Hastalıkları ve Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanları ve ekipleri tarafından tetkikleri yapılmakta ve gerekli tedavisi de verilmektedir. Kesin tanının konabilmesi için yapılan tetkiklerin ilk sonuçları alınmaya başlamıştır. Daha detaylı bilgi, Hastanemiz Başhekimi Dr. Sevim Erkmen Başkanlığı'nda saat 16:00'da yapılacak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacaktır. Şu an itibarı ile Sayın Kıbrıs-i yoğun bakım ünitesinde uyutulmakta ve gerekli tedavileri verilmektedir. Hastanemiz'e getirildiği andan itibaren hastamızın durumunun kritik olduğunu gördüğümüz Kıbrıs-i'nin yaşatılması için Hastanemiz bütün birimleriyle çalışmaktadır. Sayın Kıbrıs-i'nin şu an itibari ile hayati tehlikesi devam etmektedir"

ŞEYH NAZIM KIBRIS-İ KİMDİR?

Kıbrıs'ın Larnaka şehrinde 21 Nisan 1922 M (23 Şaban 1340 H) günü doğan Şeyh Muhammed Nâzım Âdil Kıbrısî, Mutasavvıf ve Nakşibendi şeyhidir. 1940`larda İstanbul'da Kimya Fakültesini okudu. İstanbul'da bulunduğu dönem içerisinde Nakşibendi Şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir müddet kendini yetiştirdikten sonra şeyhinin izni ve işareti ile Şam'a gidip Şeyh Abdullah Dağıstani'ye bağlandı ve onun mânevi terbiyesine girdi.

Şeyh Abdullah Dağıstani'nin emri ile insanlara tasavuf terbiyesini vermeye başladı.1973'de Şeyh'inin vefatı ile onun yerine geçti. 2011'de oğlu Mehmet Adil Efendi'nin, kendi yerine geçip, silsileyi devam ettireceğini ilan etti.

Şeyh Nazım Kıbrısi Lefke'de yaşamakta ve dünyanın pek çok ülkesinden müridleri ziyaretine gitmektedir.

1941'de Hacı Emine Hanım ile olan evliliğinden dört çocuğu bulunmaktadır. Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kıbrıs Rumcası olmak üzere dört dil bilmektedir.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.