İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Nami Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği yetkilileriyle biraraya geldi

Nami Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği yetkilileriyle biraraya geldi

Dışişleri Bakanı Özdil Nami Kıbrıs sorunuçözüm sürecinin beklentilerinin dışında yavaş ilerlediğini, bundan sonra girilecek aşamanın daha hızlı ve verimli olması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 17/04/14 13:35
okuma süresi: 2 dak.
Nami Ankara'da Diplomasi Muhabirleri Derneği yetkilileriyle biraraya geldi
A- A A+

Nami, Kıbrıslı Türkler ve Rumlar'ın çözüm konusunda geçmiştekinden daha fazla istekli olduğunu da dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi'nden yapılan açıklamaya göre, Nami, Ankara temasları çerçevesinde bugün Diplomasi Muhabirleri Derneği yetkilileriyle biraraya geldi.

Bakan Nami görüşmede Diplomasi Muhabirleri Derneği üyelerine Kıbrıs konusunda gelinen son aşama hakkında bilgi verdi.

Doğal gaz kaynaklarının varlığının Kıbrıs çözüm sürecini tetikleyen unsurlardan bir tanesi olduğuna dikkati çeken Nami, "Doğal gaz, İsrail, Kıbrıs, Türkiye hattını birleştirir. Karşılıklı yarara dayalı bir bağımlılık çözüme ve barışa katkı yapar. Doğal gazın bölgeden sorunsuz ve maliyetsiz olarak naklinin yolu Kıbrıs sorununun çözümünü elzem kılmaktadır, bunu iyi değerlendirmeliyiz" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Rumların çözüm sürecindeki zaman konusunda yaptıkları resmi açıklamalarında 18 ay gibi sürelerden bahsettiğini ancak kendilerinin daha kısa bir sürede çözüme ulaşılabileceğine inandıklarını ifade etti.

Nami, "Rum muhataplarımıza seçim takvimlerine takılmadan çözüme ulaşabilmek için süreci hızlandırmada bize yardımcı olmaları için çağrı yapıyoruz. Ortak metin Kıbrıs Türk tarafındaki tüm siyasi partilerin ve sivil toplumun büyük bir çoğunluğunun desteklediği bir metindir" dedi.

TAK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.