İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Yorgancıoğlu Ersin Tatar'ın "Reyting" için konuştuğunu söyledi

Yorgancıoğlu Ersin Tatar'ın "Reyting" için konuştuğunu söyledi

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, UBP Milletvekili Ersin Tatar'ın "reyting" için konuşma yaptığını ifade ederek, "Ben hiç reyting için konuşma yapmadım" dedi.

Yayın Tarihi: 17/04/14 15:08
okuma süresi: 3 dak.
Yorgancıoğlu Ersin Tatar'ın "Reyting" için konuştuğunu söyledi
A- A A+

Yorgancıoğlu, hükümette kalmak için çalışmadıklarını, halka hizmet için çalıştıklarını ifade ederek, hükümette kararlar üretildiğini, sorunları olduğunu inkar etmediklerini ancak CTP-BG'nin hükümette kalmak için taviz vermediğini söyledi.

Yorgancıoğlu, uygulamalarda bazen sorunlar yaşanabileceğini, Kooperatif Merkez Bankası'nda atamaların bugün yarın yapılacağını, bu konuda uyarıların doğru olduğunu, vergi yasaları ile ilgili çalışmaların sürdüğünü, bu bakımdan olaylara daha sağduyulu bakılması gerektiğini kaydetti.

Enerji konusunda ülkenin Avrupa ile enterkonnekte sistemde olmasını istediklerini kaydeden Yorgancıoğlu, Türkiye'den gelecek enerji konusunda hem fikir olunması durumunda bile elektriğin 2 yıldan önce gelemeyeceğini kaydetti.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan da, Tatar'ın "sanayi ile ilgili hiçbir şey yapılmadığı" eleştirisine yönelik, üretimin ve sanayinin kendileri için çok önemli olduğunu, eğitim ve turizme de ayrı önem verdiklerini kaydetti.

Mungan, vergi yasaları ve faiz yasaları ile ilgili yapılan çalışmaları anlatarak, kredi kartları ve banka kartları ile ilgili de düzenlemeler yapılması gerektiğini, bankalarla ilgili yasalarda da çalışmaların sürdüğünü ifade ederek, tüm bunları bütünlüklü bir şekilde sürdürdüklerini anlattı.

Türkiye ile KKTC arasında imzalanan anlaşma gereği Türkiye'nin gerekli kaynakları zamanında gönderdiğini ifade eden Mungan, kaçakçılık konusunda ise bütünlüklü bir mücadele gerektiğini, bu konuda tüm kapılarda ciddi bir şekilde önlem alınması için yasa ve eleman eğitimi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Mungan, Girne Vergi Dairesi'ndeki grevle ilgili de, oraya ziyaretler yaptığını, yeterli bir bina olmadığını, bu yüzden oradaki iyileştirmelerin yapılması için çalışmalar yapıldığını anlattı.

Bütçe açığı konusunda da bakanlık olarak gerekli çalışmaların sürdüğünü, gelir artırıcı önlemler adlıklarını, buna dikkat ettiklerini belirten Mungan, her kuruma değer verdiklerini, ancak bütçe olanakları içerisinde kurumlara yaklaştıklarını kaydetti.

TATAR

UBP Milletvekili Ersin Tatar da yeniden söz alarak, iyi niyet çerçevesinde görüşlerini ilettiğini, hükümetin de çalışmalar yaptığından emin olduğunu söyledi.

BRT'de mali sıkıntılar olduğunu, bütçenin hayat pahalılığı oranında artırılmadığını, 6 milyon TL açık olduğunu, günün sonunda maaşların ödenemeyecek duruma geleceğini savunan Tatar, ihtiyacın 50 milyon TL olduğunu, ancak bütçesinin 44 milyon TL olarak öngörüldüğünü belirtti.

Tatar, 6 milyon TL'yi BRT'nin bulamayacağını, o yüzden bu konuda daha duyarlı olunması ve netlik gerektiğini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.