İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Akansoy: "Zorlu Töre bir fenomen"

Akansoy: "Zorlu Töre bir fenomen"

Yerel seçimde sağda bozulan ittifakı değerlendiren CTP-BG Mağusa Milletvekili Asım Akansoy hükümet ortağı DP-UG için çarpıcı bir espri yaparak "DP-UG, kendi içinde zaten üç parti… Bir geleneksel DP var: Bir UG var: Tabi bir de Zorlu Töre var… Yani ayrı bir kimlik ve fenomen olarak Zorlu Bey var" dedi.

Yayın Tarihi: 19/04/14 12:00
okuma süresi: 5 dak.
Akansoy: "Zorlu Töre bir fenomen"
A- A A+

Akansoy, özeleştiri de yaptı: "Hükümet kurulurken çıtayı çok yüksek tuttuk. Bunda benim o dönem hatam varsa kabullenmeye hazırım. Planlama yapılamadı. Mesela bazı yasalar için 6 ay vaadinde bulunduk. Bu doğru değildi".

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Mağusa Milletvekili Asım Akansoy Bayrak Radyosu'nda yayınlanan Günün Panoraması Programına katılarak UBP ile DP-UG'nin yerel seçimde öngördükleri ittifakı bozması hakkında değerlendirmeler yaptı.

Akansoy partisi namına bazı özeleştiriler de yaptı.

Akansoy hükümet ortağı Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG) için çarpıcı bir espri yaparak "DP-UG, kendi içinde zaten üç parti… Bir geleneksel DP var: Bir UG var: Tabi bir de Zorlu Töre var… Yani ayrı bir kimlik ve fenomen olarak Zorlu Bey var" dedi.

Akansoy, partisi adına bir özeleştiri de yaparak "hükümet kurulurken çıtayı çok yüksek tuttuk. Bunda benim o dönem hatam varsa kabullenmeye hazırım. Planlama yapılamadı. Mesela bazı yasalar için 6 ay vaadinde bulunduk. Bu doğru değildi" şeklinde konuştu.

"iki parti aynı değil"

Akansoy şöyle dedi: "Bu iki sağ parti, UBP ve DP-UG ittifak yapabilir mi evet yapabilir ama bunun iyi kurgulanması lazım. Çünkü ikisinin de kimliği, kadroları, tabanı var. Her ne kadar siyaseten 'bunlar bir' dense de iki parti aynı partiler değil… Özellikle seçim süreçlerinde kadrolar elbette bir pozisyon almak, bir yerlere gelmek isterler. Olaya şöyle bakıldı: sanki de sorunsuz yan yana gelecekler ve hatta tek partiye bile dönüşecekler… Hâlbuki ittifaka en büyük zarar veren bu tartışmalar ve içerikleriydi. Bu, ikisi için de kolay değil…"

"Artık ötesi yok…"

"DP için bu hiç de kolay değil, çünkü UBP'den DP'ye geçenler oldu ve parti yeni bir pozisyona büründü.

Sözgelimi yılların UBP'lisi Hasan Taçoy Dp-UG Genel Sekreteridir ve ittifak kuracak. İnsan ilişkileri ve psikolojik etkiler gibi unsurların da etkili olduğu siyasette bu pek kabul edilebilecek bir durum değil… Yani ittifak için iyi bir kurgu gerekliydi çünkü (artık) bu süreç bitmiştir… Ötesi yok."

"Töre fenomen"

Akansoy hükümet ortağı DP-UG için çarpıcı bir espiri yaparak DP-UG içinde üç ayrı parti olduğunu iddia etti.

Akansoy "DP-UG zaten üç parti. İçinde bir geleneksel DP var. Bir UG var bir de Zorlu Töre var… Yani ayrı bir kimlik ve fenomen olarak Zorlu Bey var" dedi.

Alanlı'ın adaylığı ile bozulan ittifak…

"Yerel seçimlerde büyük kentleri almak önemlidir ve bir hedeftir. Dolaysıyla ittifakın bozulduğu an Sayın Hüseyin Alanlı'nın adaylığını açıkladığı andır. Çünkü kendisi bir Dp milletvekilidir ve belediye başkanlığına aday oldu. Yani kazanırsa olası koalisyonun vekil rakamı 25'e düşmüş oldu. DP şunun işaretini verdi. 1: İskele'yi almak istiyorum. Alanlı'ın kazanmasıyla bunu yaparım 2: Benim UBP ile hükümet kurma gibi bir derdim yok.'."

"Ben, Denktaş'ın programa bağlı icraat politikasını görüyorum"

"Parti başkanlarının açıklamalarına bakmak lazım. Oysa günü diğerlerinin ne dediğine bakarak geçiriyoruz. Bu dönemde az konuşan Serdar Beyin açıklamaları 'hükümetin devamı yönünde' çok nettir. Sıkıntı nerede çıkıyor? Hükümet programında var olan veya hükümet kurulurken belirsiz bırakılan, çok netleştirilmeyen –LAÜ gibi- bazı konular üzerinde tartışmalar çıkıyor.

Günün sonunda ben, Denktaş'ın hükümet programına bağlı bir icraat politikası yürütmeye çalıştığını görüyorum, izliyorum. Bu Sayın Yorgancıoğlu'nda da var. İkisi de hükümetin devam etmesi gerektiğini düşünüyor fakat gerek milletvekilleri, gerek kabine üyeleri olsun, hükümette yeterli hedef birliğine dönük bir işbirliğinde olduğunu söylemek mümkün değil… Her iki başkanın sıkıntısı ya da oluşturamadıkları ortam budur bence… Bu giderilmeli. Niyet ve irade beyanı var ama aşağıda işler iyi gitmiyor. Mesela Mecliste bu sıkıntı komitelerde yaşanıyor."

"Özeleştiri yapalım: çıtayı yüksek tuttuk, 6 ay dedik, yanlıştı"

"Hükümet kurulurken biz hedefi, çıtayı çok yüksek tuttuk. Bunda benim de bir hata payım varsa üstlenmekten kaçınmam… Planlama yapılamadı. Bu iş zaman, koordinasyon, irade istiyor. Sabahlara kadar çalışsanız da neticede yalnız değilsiniz. Örneğin bazı yasaların 6 ay içinde geçeceği yönünde iddiamız vardı. Gelin bir özeleştiri yapalım: bu iddia yanlıştı. Bu hükümet devam edecekse daha etkin çalışmalı…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.