İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

DAÜ "Çevre ve İnsan"da kalite standartları konuşuldu

DAÜ "Çevre ve İnsan"da kalite standartları konuşuldu

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Fen ve Edebiyat Fakültesi, Biyolojik Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi ve Sualtı Araştırma ve Görüntüleme Merkezi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Burak Ali Çiçek ve Deep Dive Dalış Merkezi Direktörü Erol Adalıer'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Çevre ve İnsan" programına bu hafta Kalite Standartları Danışmanı Özlem Numanoğlu konuk oldu. Söz konusu programda "Kalite Standartları" konuşuldu.

Yayın Tarihi: 22/04/14 17:05
okuma süresi: 3 dak.
DAÜ "Çevre ve İnsan"da kalite standartları konuşuldu
A- A A+

Erol Adalıer'in haftalık değerlendirmesiyle başlayan programda Adalıer yapımı DAÜ Deniz Kulübü Tesisleri'nde gerçekleştirilen Kaplumbağa Hastanesi'nin hafta sonuna kadar tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti. Adalıer, 100 metre karelik bir alana sahip olan Kaplumbağa Hastanesi için ihtiyaç duyulan mefruşat ile ilgili yetkililerden ve iş insanlarında destek talep etti. Adalıer öte yandan, yaza hazırlık çalışmaları kapsamında sahillerde de düzenleme, güvenlik ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Programda daha sonra İstanbul'dan ülkemize gelen ve Kalite Standartları Uzmanı olan Özlem Numanoğlu, kalite standartları konusunda KKTC'deki işletmelerde neler gözlemlediğinden bahsetti. Numanoğlu, KKTC'de genellikle aile şirketleri bulunduğunu ve bu şirketlerin kurumsallaşma çalışmaları talebini gözlemlediğini ifade etti. Numanoğlu daha sonra kalite standartlarının çeşitleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Belgelendirme hizmeti veren kuruluşlarının başta ISO 9001-2008 olmak üzere tüm standartların eğitim, danışmanlık ve belgelendirmesini gerçekleştirdiğini bildiren Numanoğlu, firmalara re-organizasyon sağladıklarını söyledi.

Numanoğlu, işletmelerin hem kurumsallaşmaları, hem de AB'ye uyum çalışmaları gereği mutlaka standartlarını uluslararası alanda yükseltmeleri gerektiğini kaydetti. Ayrıca bunun kamu kurumları için de söz konusu olduğunu belirten Numanoğlu, çalışmalarını KKTC'de gerçekleştirmeyi umut ettiklerini dile getirdi. ISO 9001-2008 kalite yönetim sisteminin bütün standartların alt yapısını oluşturduğunu açıklayan Numanoğlu, bu destekle birlikte işletmelerin yönetim kalitesinin arttırıldığını belirtti. Numanoğlu, 14001 belgesinin ise çevre ile ilgili olduğunu ve çevreye duyarlı çalışıldığının ıspatlandığını kaydetti.

Öte yandan 18001 belgesinin iş güvenliğini belgelendirdiğini, 22000 belgesinin ise güvenli gıda üretimi yapıldığının gösterildiğini ifade etti. Numanoğlu söz konusu belgelerin işletmelere faydasını da anlatarak, maliyetlerin azaltıldığını, verimin arttırıldığını, müşteri memnuniyetinin sağlandığını ayrıca uluslararası piyasaya da çok rahat açılabilindiğini aktardı. Kamu kuruluşlarının belgelendirilmesinin katkısından da bahseden Numanoğlu, kamudaki hantal yapının çalışmalarla giderilebileceğinden söz etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.