|
Hristofyas Türkiye ve Kıbrıs sorunuyla ilgili konuşmasında 1974 Türkiye\'nin müdahalesiyle oluşan Kıbrıs’ın yakın tarihinde yaşadığı zorluklara ve bu zorlukların üstesinden gelebilmesi için üçüncü ülkelerin cömert yardımlarına ihtiyaç duyduğunu belirtti.Hristofyas, Kıbrıs’ın, göçmenlik, yoksulluk ve sefillikle bu yardılar sonucu yaralarını sarabildiğini söyledi.
Bu durumun her Kıbrıslının vicdanında ahlaki bir yükümlülük uyandırdığını kaydeden Hristofyas Kıbrıs’ın Dünya varlığının daha eşit bir biçimde dağılımını sağlama çabalarına katılmamasının mümkün olmadığını savundu.
Hristofyas tüm AB ve Latin Amerika ülkeleri liderlerine çağrıda bulunarak Dünyamızın daha iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için çabalarını birleştirmeye davet etti.
ABHaber
|