İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Mağusa İnisiyatifi polisin Değirmenlik'teki Maronit ayinini basması kınadı

Mağusa İnisiyatifi polisin Değirmenlik'teki Maronit ayinini basması kınadı

Mağusa İnisiyatifi dün Değirmenlik/Kitrea'da bulunan St. Antonis Şapeli'nde gerçekleştirilmek istenen ayinin polis tarafından basılmasını kınadığını bildirdi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 31/05/14 15:58
okuma süresi: 3 dak.
Mağusa İnisiyatifi polisin Değirmenlik'teki Maronit ayinini basması kınadı
A- A A+

• Maronitlerin Ayininin polis tarafından basılmasını ve yarıda kesilmesini kınıyoruz.

• Bugüne kadar açık olan ve ayin yapılan kiliselerde artık izin istenmemesini talep ediyoruz.

"Maronitlerin 31 Mayıs Cumartesi Değirmenlik/Kitrea'da bulunan St. Antonis Şapeli'nde gerçekleştirilmek istediği ayin polis tarafından basıldı. Bitimine 10 dakika kala yarıda kesilen ayin Maronitlerin "bırakın ayinimizi bitirelim, bu bir inanç meselesidir" talebini polisimiz görmezden gelmiştir. Baskının gerekçesi ayin için "gerekli makamlardan izin alınmaması" olması ayinin bu şekilde kesilmesi için yeterli bir sebep değildir.

Hükümet programında "DP-CTP Koalisyon Hükümeti korkusuz, baskısız tam bir demokratik yaşamı egemen kılacak, herkesin temel insan haklarından hiçbir kısıtlamaya tabi tutulmaksızın yararlanabileceği bir ortamın kökleşmesi ve geriye dönülmez kılınması için üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini" belirtmiştir. Maronitlerin yaşadıkları hükümetin vaat ettikleriyle çelişmektedir.

Bu noktada Mağusa İnisiyatifi olarak ayini durdurma emri verenlere ve bu emre sessiz kalanlara İnsan Hakları bildirgesi Madde 18'i hatırlamayı kendimize görev biliriz: "Herkesin düşünce, vicdan ve din özgürlüğüne hakkı vardır; bu hak, din veya inancını değiştirme özgürlüğünü ve din veya inancını, tek başına veya topluca ve kamuya açık veya özel olarak öğretme, uygulama, ibadet ve uyma yoluyla açıklama serbestliğini de kapsar."

Polise verilen emir ve yapılan uygulama açıkça İnan Haklarına aykırıdır. İnsan Haklarına duyarlı ve insanı temeline almış bir İnisiyatif olarak hükümeti sağduyuya ve İnsan Haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz. Değirmenlikte yaşananları kınıyoruz ve bugüne kadar açık olan ve ayin yapılan kiliselerde artık izin istenmemesini talep ediyoruz. Bu konuda yetkili makam olan Dışişleri Bakanlığını acilen göreve davet ederiz. "

Mustafa Öngün
Mağusa İnisiyatifi aktivisti

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.