İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Elcil: "Terfi sınavları şaibelidir!"

Elcil: "Terfi sınavları şaibelidir!"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil, yayımladığı basın açıklaması ile Kamu Hizmet Komisyonu'ndaki terfilerle ilgili icrattları eleştirdi.

Yayın Tarihi: 21/07/14 15:21
okuma süresi: 3 dak.
Elcil: "Terfi sınavları şaibelidir!"
A- A A+

Öğretmenlerin terfileri ile ilgili yaşanan süreç; motivasyon bozan, adalet duygusunu sarsan ve Kamu Hizmeti Komisyonu'na olan güveni ortadan kaldıran bir yapıya dönüşmüştür.

2011 yılında yapılan terfilerin şaibeli bir şekilde sonuçlanması ile, mahkemenin ilgili sınavı ve sonucunu iptaline varan süreçte yaşananlar, hala daha idareye bir ders vermemiş görünmektedir. Önümüzdeki günlerde yapılacağı duyurulan terfilerle ilgili münhal duyurusunun dördüncü kez uzatılması öğretmenler arasında terfilerle ilgili yine şaibe olacağı inancını doğurmuştur.

Kamu Hizmeti Komisyonu'nun 29 Nisan – 23 Mayıs olarak duyurduğu müdür ve müdür muavini münhallerine başvuruyu önce 4 Haziran'a, daha sonra 23 – 27 Haziran'a en son olarak da 21 – 22 Temmuz'a kadar uzatmış olması, yapılacak olan terfi sınavına olmayan güveni de tamamen ortadan kaldırmıştır. Sürecin en ilginç tarafı ise terfilerle ilgili başvurular kabul edilip, kriter değerlendirmeleri yapılıp, açıklanarak itiraz süreci bile tamamlandıktan sonra tekrardan müracaat alınması, kriter puanları ile oynanmasına fırsat yaratmıştır.

Kamu Hizmeti Komisyonu'nun kaybettiği güven, bu uygulama ile tamamen ortadan kalkmıştır. 7 Temmuz'da yapılan sınavı tüm öğretmenlere açmayan anlayış, takip ettiği yöntemle şimdi de öğretmenlerle alay etmektedir. Kamu Hizmeti Komisyonu'nun sonucu önceden belli bir sınav yapmasına gerek yoktur. Oldu olacak sınavda müdür ve müdür muavini olanlara soruları da vererek, bu oyunu daha da açık oynasınlar! Bilinmelidir ki sınav erteleme oyunu ile ortaya konan anlayış, bu sınavlara olan güveni tamamen ortadan kaldırdığı gibi, öğretmenlerimiz arasındaki çalışma, başarıyı ve motivasyonu da ortadan kaldırmıştır.

Bu çerçevede, Derviş Eroğlu talimatlı Kamu Hizmeti Komisyonu'nun, terfilerle ilgili icraatlarını şiddetle protesto eder, yapılacak olan terfi sınavlarının şaibeli olduğunu şimdiden kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımla,

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.