İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hür-İş'ten hükümete eleştiri...

Hür-İş'ten hükümete eleştiri...

Hür- İş Federasyonu yaptığı açıklama ile hükümete eleştirilerde bulundu...

Yayın Tarihi: 22/07/14 10:05
okuma süresi: 3 dak.
Hür-İş'ten hükümete eleştiri...
A- A A+

Ülkemizde yapılan haksızlıklara, emeğe ve kazanılmış haklara saldırılara karşı sesini yükselten sendikalara karşı sistematik bir yok etme politikası uygulanmaktadır.

Sosyal Güvenlik haklarının geriye götürülmesi ile başlayan bu saldırı Göç Yasası ile devam ettirilmiş şimdi de Toplu İş Sözleşmesi düzeni ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır.

Göç Yasası olan Kamu Çalışanlarının Aylık ve Ücretlerini Düzenleyen Yasa içerisine konan ve 13. Maaşı düzenleyen maddeye dayandırılan Savcılık ve Sayıştay Görüşleri ile mücadele ile kazanılan ve Toplu İş Sözleşmesinde var olan Sosyal Haklar bizzat devlet tarafından gasp edilmekte ve hak edenlere uygulanmamaktadır.

Çalışma hayatını düzenleyen İş Yasası, Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası'nda yürürlükteki sözleşmelerin yenisi imzalanana kadar aynen yürürlükte kalır hükümlerine rağmen bu yasalar yok sayılmaktadır.

Son olarak Sayıştaylığın savcılık görüşüne dayandırdığı bir genelgeyi kurum ve kuruluşlara göndererek 1 Ocak 2011'den sonra işe girenlerin kıdem tazminatı olmadığını duyurması Toplu İş Sözleşmelerine alenen müdahale ve sendikal yaşama vurulmak istenen bir darbedir. Hür İş Federasyonu olarak bunu şiddetle protesto ederiz.

Toplu İş Sözleşmelerine ve örgütlü yaşama müdahalenin gerekçesi yapılan, çalışanları kamplara ayırıp insanlarımızın göç etmesine sebep olan Göç Yasası'nın iptali için sendikal mücadelede yerini alan Federasyonumuz, çalışma yasalarını hiçe sayan hukuksuzluğa karşı hukuk mücadelesi de başlatmak için harekete geçmiştir. Bu nedenle dün (21 Temmuz 2014) tarihi itibarı ile Bilgi Edinme Yasası kapsamında Toplu İş Sözleşmeleri hilafına yapılan uygulamaların hangi yasa ve yasalara göre yapıldığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Avukat aracılığı ile talep etmiştir.

Haklarımıza karşı başlatılan saldırılara karşı her zeminde mücadele edeceğimizi ve bu mücadelenin örgütlü çalışma yaşamının tüm kurum ve kuralları ile her sektörde yerleşene kadar devam edeceğini kamu oyuna duyururuz.

Yakup Ö. LATİFOĞLU

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.