İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTÖS Eroğlu'nun açıklamalarını eleştirdi...

KTÖS Eroğlu'nun açıklamalarını eleştirdi...

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun dış basına verdiği açıkalmaları eleştirdi. Yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 23/07/14 15:36
okuma süresi: 2 dak.
KTÖS Eroğlu'nun açıklamalarını eleştirdi...
A- A A+

20 Temmuz törenleri çerçevesinde Türkiye yetkilileri ve Kuzey Kıbrıs'taki işbirlikçilerinin yaptıkları açıklamalar, çözüm sürecindeki gerçek niyetin, çözüm ve adamızın yeniden birleştirilmesi olmadığını bir kez daha göstermiştir.

Özellikle iki halk, iki devlet vurgusunun sürekli tekrar edilmesi, adamızı bölme niyetinin devam ettiğini teyit etmiştir. Sn. Eroğlu'nun BBC Türkçe servisine verdiği ve basınımızda da çıkan açıklamaları ise tam bir ibret belgesidir. Sn. Eroğlu Kıbrıslı Türklerin uluslararası anlamda kazanılmış haklarını reddetmeye ve Kıbrıslı Türklerin bu haklarını kullanmalarına karşı olduğunu ifade etmeye devam etmektedir. Yaptığı çelişkili açıklamalarla Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs Cumhuriyeti'nde var olan vatandaşlık haklarını bile reddederek, Kıbrıslı Türkler'in Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşı bile olmadıklarını söyleyebilmektedir.

Sn. Eroğlu yerel seçimlerle, öğretmen terfileri ile kimin hangi makama atanacağıyla ilgilenmekten, görüşme sürecinde ve Kıbrıslı Türklerin haklarının savunulmasına zaman bulamamanın ötesinde, Kıbrıs sorunu konusundaki bilgi düzeyini ortaya koymuştur. İcraatları ile Kıbrıs Türk toplumunu temsil etmekten uzak olan Sn. Eroğlu'nun bu bilgi düzeyi ile görüşme sürecine olumlu katkı değil, engel çıkardığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Görüşme masasında çözüm için değil çözümsüzlük için uğraşan ve Kıbrıslı Türklerin değil, Türkiye'nin çıkarlarını savunan Sn. Eroğlu'nu derhal istifaya davet eder, Ankara'nın talimatları ile hareket edenlerin Kıbrıs'ı birleşmeye değil kalıcı bölünmeye götürdüğünü tüm kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımla,

Şener Elcil

KTÖS Genel Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.