İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Basın- Sen: "Özel sektör çalışanlarının koşulları derhal düzeltilmeli!"

Basın- Sen: "Özel sektör çalışanlarının koşulları derhal düzeltilmeli!"

Basın Emekçileri Sendikası yaptığı açıkalma ile özel medya kurumlarında çalışanların çalışma koşulları konusunda uyarılarda bulundu, yetkilileri göreve davet etti... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 24/07/14 09:50
okuma süresi: 4 dak.
Basın- Sen: "Özel sektör çalışanlarının koşulları derhal düzeltilmeli!"
A- A A+

Yıllardır sendikamız tarafından yapılan tüm uyarılara ve ilgili Bakanlık tarafından gerçekleştirilen denetimlere, raporlara rağmen, birtakım basın yayın kuruluşları tarafından yasalara aykırı tutum, davranış ve uygulamalar devam ediyor.

Alanımızla ilgili olarak dünyanın birçok ülkesinde, her anlamda baş döndürücü gelişmelerin, değişimlerin yaşandığı bu dönemde, bizlerin hala daha alfabenin ilk harflerini hecelemeye çalışmamız oldukça düşündürücüdür. Sahibi ve/veya yöneticisi oldukları basın kuruluşlarında her gün için adaletten, ahlaktan, yasalardan, hukuktan dem vuranların; yazdıkları yazılarla, birçok sektörde emekçilerin karşı karşıya kaldıkları olumsuzlukları dile getirenlerin, kendi çalışanlarına karşı yaptıkları yasa dışı, insanlık dışı uygulamalar ne yazık ki bir utanç kaynağıdır.

Bir yandan yasalarda noksanlıkların bulunduğu, yapılması gereken yasalar olduğu birçok kesim tarafından dile getirilirken, öte yandan var olan yasaların uygulanmaması, yasaları uygulatmak için mahkemelere başvurmak zorunda kalışımız, bu uğurda binlerce lira harcamamız, yaşadığımız en büyük traji komik gerçekliktir.

Bir kez daha dile getiriyoruz; birtakım basın yayın kuruluşlarında, yasalara aykırı bir biçimde emekçi çalıştırılmaktadır. Çalışanların yatırımları ya yapılmamakta ve/veya eksik yapılmaktadır. Çalışanlar yasanın öngördüğü sürelerden fazla çalıştırılmakta ancak, bunun karşılığı ödenmemektedir. Maaşlar yasanın öngördüğü bir biçimde yapılmamakta, saçma sapan nedenlerle maaş kesintisine gidilmekte, çalışanlar sürekli alacaklı konumda tutularak, en doğal hakları olan maaş alacakları, çalışana karşı bir silah gibi kullanılmaktadır.

Yukarıda sıraladığımız gerçekler, alanımızda yaşanan olumsuzlukların yalnızca bir bölümüdür. Ve her biri mobbingin farklı bir versiyonu olan bu gerçekler karşısında, ilgili bakanlık ne yazık ki yetersiz kalmaktadır. Çalışma yaşamının yasalara bağlı olarak sürdürülmesini sağlamakla görevli Bakanlığımızın uyarılarımız sonrasında, dönem dönem yaptığı denetimler sıklaştırılmalı ve emek hırsızlığı yapanlara karşı mutlaka etkin bir mücadele verilmelidir.

Sendikamıza her gün için çalışma yaşamıyla alakalı birçok ihbar gelmektedir. Alanımızda yaşanan birçok yasa dışılıktan, olumsuzluktan haberdarız. Sendikamıza aktarılan birtakım olumsuzlukları giderebiliyorken, bizleri aşan konuları, ilgili bakanlığın çözmesi/gidermesi gerekmektedir.

Bugün bir kez daha, ilgili tüm kesimlere çağrımızı yapıyoruz; basın emekçilerinin çalışma yaşamından kaynaklı haklarını veriniz/verilmesini sağlayınız. Tüm iyi niyetli tavrımızla ifade ediyoruz, sorunları diyalog yoluyla çözmek ilk seçeneğimizdir. Ancak bu, farklı yöntemleri denemeyeceğimiz anlamına gelmemektedir.

Basın-Sen Yönetim Kurulu (a)

Kemal Darbaz

Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.