İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özyiğit : "Hükümetin ayakta duran hali buysa, vay halimize"

Özyiğit : "Hükümetin ayakta duran hali buysa, vay halimize"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kuruluş aşamasından itibaren sorunlu olan Cumhuriyetçi Türk Partisi - Birleşik Güçler — Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG-DPUG) koalisyon hükümetinin aylardır bozuldu, bozuluyor ile gün geçirdiğini, halkın sorunlarına çözüm üretmek yerine kendi arasında kavga ettiğini belirterek, "Hükümetin ayakta duran hali buysa, vay halimize" dedi.

Yayın Tarihi: 31/07/14 12:55
okuma süresi: 4 dak.
Özyiğit : "Hükümetin ayakta duran hali buysa, vay halimize"
A- A A+

Sendikaların Göç Yasası'na karşı mücadele başlattığı, açlık sınırı 1492 TL iken net 1375 TL olan asgari ücrete artış yapılmadığı, akıllı sayaç ihalesinin yaşanan gelişmeler karşısında iptal edildiği, üreticilerin ve esnafın isyan noktasına geldiği, CAS çalışanlarının işsiz kalma tehlikesi yaşadığı, BRTK çalışanları sendikasının Başbakanlık önünde haftalarca eylem çadırı kurduğu, çalışanın gelecek belirsizliği yaşadığı çok kötü bir dönemden geçildiğini belirten Özyiğit, "Sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin başı Sn. Başbakan tüm bunlara karşın 'kimse hayal etmesin hükümet dimdik ayaktadır' diyorsa bunun takdirini halkımıza bırakıyoruz" dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, katıldığı bir televizyon programında gündemdeki konular ile son siyasi gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"Hükümet aylardır krizde"

Hükümetin 366 kişinin işten atılmasının gündeme geldiği 2013 yılının son aylarından itibaren kriz yaşadığını, hükümetin küçük ortağı DPUG'nin Genel Sekreteri'nin bile 'Hükümete güvenim kalmadı' dediğini anımsatan Cemal Özyiğit, küçük ortağın genel sekreterinin hükümete güvenmediği bir ortamda, halktan hükümete güven duymasını beklememek gerektiğini kaydetti.

"Hükümet programına sadık değiller"

TDP Genel Başkanı Özyiğit, hükümetin kendi programına sadık kalmadığını söyledi. Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması Yasası konularında ciddi anlamda adım atılmadığını, Anayasa değişikliği konusunda da sınıfta kalındığını kaydeden Özyiğit, hükümet programında geçici 10. madde ile ilgili yazılanların da sadece kağıt üstünde kaldığını kaydetti.

Özyiğit, hükümetten beklentinin, hükümet programına sadık kalarak söz verilen hususlarda adım atması olduğunu belirterek, TDP olarak gerekenlerin yapılması halinde desteğe hazır olduklarını kaydetti. Hükümetin yapması gereken bazı işlerin Elçilik tarafından yapıldığını kaydeden Özyiğit, "Hükümet bundan hicap duymalıdır." dedi.

"CAS süreci belirsiz"

Bir soru üzerine CAS'taki gelişmeleri de değerlendiren Özyiğit, CAS'ta yaşanan sürecin belirsiz olduğunu, Başbakan'nın verdiği sürenin üzerinden haftalar geçmesine rağmen, halen somut adım atılmadığını kaydetti. Hükümet ortaklarının 169 çalışana sözlü olarak iş güvencesi vermesine rağmen, halen hisselerin alımı ve bu hisselere talip olan herhangi bir şirket konusunda büyük bir belirsizlik yaşandığını söyleyen Özyiğit,"Umarız hükümet bu konuda olsun verdiği sözleri tutar ve çalışanlar daha büyük mağduriyet yaşamaz" dedi.

-Üretici perişan-

Çiftçiler ile Hayvan Üreticilerinin de çok zor günler geçirdiklerini, kuraklık paraları ödenmeyen çiftçilerin ağır faiz yükü altında ezildiğini, paralarını alamayan hayvan üreticilerinin de eylem hazırlığında olduğunu kaydeden Özyiğit, hükümetin üreticileri adeta kaderine terk ettiğini kaydetti.

"Verilen sözler tutulsun"

Hükümetin özerkleşme konusunda verdiği sözleri de tutmadığını, özellikle Kıb-Tek ve haberleşme alanında özelleştirmeye çanak tutan adımlar atarak anlaşmalar yaptığını anımsatan Özyiğit, hükümeti, çalışanlara ve halka verdiği sözleri tutmaya davet etti.

'Eğitim Bakanı rahat mı'

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Mustafa Arabacıoğlu'nun İlahiyat Koleji'nin açılışı sırasında 'Ben orada kendimi yabancı hissettim' dediğini anımsatan Özyiğit, yaz dönemine girdiğimiz bugünlerde Sn. Bakanın kaldığı yer olan Gönyeli dahil olmak üzere birçok yerde kuran kursları yapılmaktadır. İlahiyat Koleji'nin açılışında kendini yabancı hisseden Sn. Arabacıoğlu şimdi rahat mı" diye sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.