İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Kıbrıs Sineması'na toplam 8000 Euro ödül

Kıbrıs Sineması'na toplam 8000 Euro ödül

Organizasyon yetkilileri, Altın Ada Uluslararası Film Festivali'ne başvuruda bulanacak film yapımcılarına son başvuru tarihi olan 14 Ağustos 2014'ten önce son bir çağrıda bulunuyor.

Yayın Tarihi: 31/07/14 16:53
okuma süresi: 4 dak.
Kıbrıs Sineması'na toplam 8000 Euro ödül
A- A A+

Kasım 2014'te gerçekleşecek ve yedi gün sürecek etkinlik, uzun ve kısa metrajlı kurgu ve belgesel filmleri hem sinemaseverler hem de sektörel katılımcılarla buluşturacak. Festival, tüm film yapımcılarına açık ve başvurular ücretsiz. Başvuru süreci www.GoldenIslandFilmFestival.org üzerinden online olarak başlıyor ancak mutlaka basılı kopya ile başvuru yapılması ve festival kurallarının da dikkate alınması gerekiyor.

Altın Ada Uluslararası Film Festivali; Independent Film Trust, Raindance Film Festival, the University of East Anglia (Film Departmanı) ve the Home for Co-operation (Birleşmiş Milletler Tampon Bölgesi, Lefkoşa) gibi kurumlar tarafından destekleniyor. Festivalin ana sponsorları Creditwest Bankası ve Girne Amerikan Üniversitesi. Etkinliğin organizasyonu İngiltere merkezli Balık Arts vakfı ve Kıbrıs'taki Altın Ada Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştiriliyor.

7-13 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Altın Ada Uluslararası Film Festivali; dünya çapından kısa filmler (20 dakika), belgeseller ve uzun metrajlı filmlerden (60 dakika ve üzeri) oluşan bir seçki sunacak. Temalar her yıl değişecek olsa da Kıbrıs Sineması bölümü sürekli olacak. Festivalin 2014 yılı için belirlediği beş kategori ise şöyle: İngiltere Sineması (konuk ülke), İnsan Hakları, Kadınlar, Çevre ve 'Yolculuklar' (hem duygusal hem de fiziksel). Kıbrıs ya da İngiltere kategorilerindeki filmlerin Kıbrıslı / İngiliz film yapımcıları tarafından üretilmiş olmaları ya da filmlerin büyük bir kısmının Kıbrıs / İngiltere'de çekilmiş olmaları gerekiyor.

Altın Ada Uluslararası Film Festivali, Kıbrıs film endüstrisini desteklemek için Kıbrıslı film yapımcılarını ya da Kıbrıs dışında doğmuş ancak filmlerinin büyük bölümü Kıbrıs'ta çekilmiş prodüktörleri En İyi Kısa Kurmaca (en uzun 20 dakika) ve En İyi Belgesel (Herhangi bir uzunlukta olabilir) dallarında verilecek nakit para ödülüyle ödüllendirecek. İki farklı jüri tarafından değerlendirilecek yarışmada, en iyi film ve gelecek vaat eden sinemacı dallarının kazananları 2,000 Euro ile ödüllendirilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 14 AĞUSTOS

Son başvuru tarihi; Kuzey Kıbrıs'taki Temmuz sonu ve Ağustos başındaki resmi tatiller de göz önüne alınarak, film yapımcılarının başvurularının organizatörlerin eline ulaştığından emin olmak için iki hafta daha uzatılarak, 14 Ağustos 2014 olarak belirlendi. Kıbrıs Sineması kategorisi haricinde festivale gönderilecek tüm filmler, 31 Aralık 2010'dan sonra tamamlanmış olmalı.

Film başvurusunda bulunmak isteyenlerin, Altın Ada Uluslararası Film Festivali'nin web sitesindeki 'Submissions' bölümünü ziyaret etmeleri gerekiyor. Bu bölüm altında katılım koşulları ve online form da yer alıyor. Form eksiksiz doldurulmalı, imzalamak için çıkışı alınmalı ve sonra online olarak iletilmeli. Film yapımcıları daha sonra başvuru formunun sabit kopyasını, başvuru yaptıkları filmin her biri eksiksiz olarak etiketlenmiş üç sabit kopya DVD'siyle beraber festivalin İngiltere'deki ya da Kuzey Kıbrıs'taki ofislerinden (adres detayları Submisson bölümünde bulunabilir) birine göndermeliler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.