İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

ABD'nin Güney Kıbrıs'ta kara para aklandığı açıklamasına Rum Yönetiminden tepki

ABD'nin Güney Kıbrıs'ta kara para aklandığı açıklamasına Rum Yönetiminden tepki

Güney Kıbrıs'taki Kara Para Aklama ile Mücadele Birimi (MOKAS), Kıbrıs'taki Federal Bank of the Middle East –(FBME) kara para aklanması konusunda önlemlerin uygulanması yönteminin tamamen Kıbrıs Merkez Bankası'nın sorumluluğu olduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 01/08/14 07:11
okuma süresi: 2 dak.
ABD'nin Güney Kıbrıs'ta kara para aklandığı açıklamasına Rum Yönetiminden tepki
A- A A+

ABD Maliye Bakanlığı tarafından FBME hakkında yaptığı açıklama üzerine tepki gösteren MOKAS, yaptığı açıklamada, MOKAS'ın rolünün özel ve bildirilen belirli işlemleri soruşturmak ve analiz etmek olduğu belirtildi.

ABD Maliye Bakanlığı, FBME'nin kara para aklamayı önlemek için izleme ve tedbirlerin uygulanması konusu hakkında açıklamada bulundu.

MOKAS'ın açıklamasında, bankalar tarafından önlemlerin uygulanması derecesi Denetleme Kurumu olan Kıbrıs Merkez Bankası'nın sorumluluğu altında olduğu kayd edildi.

MOKAS, FBME'nin bazı banka hesaplarının dondurma amacıyla mahkemeye başvurduğu ve karar çıkardığı belirtildi.

Açıklamada, MOKAS'ın, ne bir bankanın toplam işlemleri hakkında ne açılan hesaplar ve işlemlerin yürütülmesi ne bankalarda hesap açmaya yönelik uygulanan yasaklayıcı önlemler ne işlemi yapan müşterinin kimliği ve ne de önlemlerin uygulaması üzerinde herhangi bir gücü olduğu vurgulandı.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.