İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Arar, Kuzey Kıbrıs'ta turizmi anlattı

Arar, Kuzey Kıbrıs'ta turizmi anlattı

Merit Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar, Bloomberg TV'de İş Dünyası adlı programda turizm sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 02/08/14 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Arar, Kuzey Kıbrıs'ta turizmi anlattı
A- A A+

Reha Arar, Kuzey Kıbrıs'ın en büyük sorununun ulaşım olduğunu vurguladı.

"1974'teki alınan karar gereğince hepimizin bildiği gibi, Kuzey Kıbrıs izolasyon altında bir ülke. İzolasyon altında en zor ne yapılır derseniz bana turizm yapılır. Bu noktadan hareketle, Amman'daki KKTC'ye gelmek isteyen bir misafiri biz önce Türk Hava Yolları uçağına bindirelim 2 buçuk saat uçurup İstanbul'a getirelim 3 saatte İstanbul'da Ercan uçağını bekletelim, 1 buçuk saatte de tekrar Ercan'a gelsin ve bu 7 buçuk saat olsun. Amman'dan siz 25 dakikalık mesafedeki Larnaka Havaalanı'na inmek varken 7 buçuk saatte Ercan'a iner misiniz? İnmezsiniz. O zaman bizim ne yapmamız gerekir. Kendi havayolumuz bayrak taşıyıcı hava yolumuz olmadığı için Anavatan'ın en güçlü 5 havayolundan biri olan ve iftiharla da bunu her vesile ile söylediğimiz havayolumuzun Kuzey Kıbrıs'a yüzünü dönmesi lazım."

Reha Arar, bunun başarılması halinde Kuzey Kıbrıs'ta turizm alnında çok büyük bir potansiyelin yakalanabileceğini vurgulayarak, bazı hava yollarının bu konuda çok önemli aşamalar kaydettiğini belirtti ve aynı desteği Türkiye'nin en büyük havayolu olan Türk Havayollarından da beklediklerini vurguladı.

Arar, Kuzey Kıbrıs'ın birkaç yıl öncesine kadar sadece Türkiye'den ciddi bir turist potansiyeli olduğunu yapılan ataklarla bu potansiyelin Ortadoğuya da kaydırıldığını ifade etti.

"ABu potansiyel yüzde 90'lar civarına zaman zaman çıkıyordu. Geri kalan da İngilizler oluyordu. Şu anda ulaşım alanında ve tanıtım alanında yaptığımız olumlu ataklarla Orta Doğu'nun turistini Kuzey Kıbrıs'a çekmeyi başardık."

Reha Arar, Kuzey Kıbrıs'a yalnız Ortadoğulu turistin değil, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçiliği'nin sağladığı sübvansiyonlarla Avrupa'dan charter seferler ile de turist gelmeye başladığını anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.