İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yorgancıoğlu: "Seçime kendi amblemimiz altında gireceğiz..."

Yorgancıoğlu: "Seçime kendi amblemimiz altında gireceğiz..."

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, BRT'ye, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Parti Meclisi toplantısında çıkan karar ve koalisyon hükümetinin 1 yıllık icraatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 22/08/14 08:31
okuma süresi: 2 dak.
Yorgancıoğlu: "Seçime kendi amblemimiz altında gireceğiz..."
A- A A+

Başbakan Yorgancıoğlu, "Parti Meclisimiz, uzun bir tartışmadan sonra kendi amblemi altında kendi değerlerini gözeten bir cumhurbaşkanı adayı çıkarma kararı aldı. Toplantıda baktığımızda tartışmalardan sonra çıkan bu oldu. Biliyorsunuz, 'bağımsız aday mı desteklenecek başka bir formül olacak' diye tartışmalar var ama akşamki kararla bu netleşmiş oldu. Birçok şey değerlendirildi ama sonuçta alınan karar buydu" dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG'nin Cumhurbaşkanı adayının kimin olacağına ilişkin soruyu da yanıtladı.

"Önümüzdeki günlerde aday konusuna ilişkin bir değerlendirme yapılacak, ona göre kararlaştırılacaktır."

Başbakan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu'nda hayvancı ve narenciye üreticileri için Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin yapılmasının da karara bağlandığını söyledi.

Yorgancıoğlu, Başbakanlık bünyesinde Kötü Alışkanlıkları Önleme Birimi'nin kurulması yönünde alınan kararı da açıkladı:

"Ülkemizde yaşanan kötü alışkanlıkları önlemeye yönelik politika üretme, uygulama ve pratik anlamında değil Başbakanlık bünyesinde birim oluşturulması kararlaştırılmıştır. Bazı dış temsilciliklere atama yapılması kararları da üretildi. Ama esas itibarıyla hem CAS ile ilgili olan karar hem de hayvancı ve narenciye üreticilerine Doğrudan Gelir Desteği kararı esastır"?Başbakan Yorgancıoğlu, hükümetin bir yıllık icraatlarıyla ilgili soruya ise şu yanıtı verdi:

"Bu konuda hazırlık çalışması yapıyoruz. Önümüzdeki ayın 6'sında tahmin ediyorum, tam tarih vermeyim, ilk haftasında bütünlüklü bir değerlendirme yapılacak, basınla bir yıl değerlendirilecektir"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.