İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CAS devreye giriyor

CAS devreye giriyor

Hava Taşıyıcıları Sendikası (HAVA-SEN) Başkanı Buran Atakan, BRT'de yayınlanan Günün Özeti programına telefonla katılarak, Bakanlar Kurulu'nun CAS'la ilgili kararını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 22/08/14 08:33
okuma süresi: 3 dak.
CAS devreye giriyor
A- A A+

Atakan, "Başbakan Özkan Yorgancıoğlu CAS'la ilgili yüzde 60-40 olaydan bahsetti. Bu memnuniyet vericidir. Tekelleşmenin önüne geçilmektedir. Hizmetlerin CAS tarafından verilecek olması memnuniyet verici" dedi.

Buran Atakan, kararın yürürlüğe girmesinin ardından hükümet yetkilileriyle görüşmelerde bulunacaklarını da belirtti.

"Hükümet verdiği sözü yerine getiriyor. Tahmin ederim yarın biraya geliriz ve iki aylık bu sıkıntılı sürecin aşılmasına yönelik net kararlar alınır" diyen Atakan, "Çalışanlar işlerine geri dönecek. Bizimle daha önce yapılan görüşmede de Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, bize bunu söylemişti. Bu karar çalışanların 1 Eylül'den sonra işlerine başlayacağı haberini doğruluyor" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın yaşatılması için mücadele edenlerin bugün ülkeyi yönettiğini dile getiren Atakan, kararın Kıbrıs Türkü ve özellikle çalışanlar için önemini vurguladı.

Yorgancıoülu: "CAS yeniden devreye girecek"

Öte yandan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, dünkü Bakanlar Kurulu'nda Ercan'da yer hizmetleri veren herhangi bir şirketin yüzde 60 payın ötesine çıkmaması için karar üretildiğini söyledi.

Yorgancıoğlu, Ercan Havalimanı'nda CAS'ın devreye girmesi için karar alındığını açıkladı.

Yorgancıoğlu, "Oradaki işletmecilikle ilgili şu karar üretildi. Biliyorsunuz bizim Rekabet Kurulumuz vardır. Yasalarımıza göre bir alanda bir tek işin yada bir tek işletmenin bulunması doğru değildir.

Bu rekabet koşullarına aykırıdır. Dolayısıyla Ercan Havalimanı'nda bu alanda hizmet veren şirketlerin herhangi birinin yüzde 60 pazar payının ötesine çıkmaması gibi bir karar üretildi. Bu da birden fazla işletmenin orada olması gerektiği ile ilgili bir sonuç üretiyor. CAS'ın devreye girmesi demektir. Bu alınan karar ışığında da girişimler yürütülecek. Kararımız, Resmi Gazete'de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girecek" dedi.

BRTK

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.