İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Hane halkı iş gücü anketi yapılıyor...

Hane halkı iş gücü anketi yapılıyor...

Devlet Planlama Örgütü Hane Halkı İş Gücü anketi için çalışmaya başlıyor. Konu hakkında yapılan açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 22/08/14 11:31
okuma süresi: 2 dak.
Hane halkı iş gücü anketi yapılıyor...
A- A A+

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, İşgücünü oluşturan temel bilgiler, Devlet Planlama Örgütü İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından 2004 yılından itibaren düzenli olarak ve Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) standartları çerçevesinde uygulanmakta olan Hanehalkı İşgücü Anketleri (HİA) ile elde edilmektedir.

Hanehalkı İşgücü Anketinin örneklem planı 2011 Nüfus ve Konut Sayımı verileri kullanılarak 2013-2017 dönemini kapsayan 5 yıllık bir plan çerçevesinde tasarlanmıştır. Mevcut durumda anket uygulanacak hanelerin seçiminde kullanılacak çercevenin güncelliğini sağlamak ve sağlıklı veriler elde edebilmek için Devlet Planlama Örgütü İstatistik ve Araştırma Dairesi tarafından 25 Ağustos – 5 Eylül 2014 tarihleri arasında Blok Tarama (adres listeleme) çalışması uygulanacaktır.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde seçilen bloklarda gerçekleştirilecek listeleme çalışmasında Devlet Planlama Örgütü tarafından görevlendirilen anketörler görev alacaklardır. Görevli anketörlerin beraberlerinde üzerinde Devlet Planlama Örgütü mühürü olan "Görev Rozetleri" bulunacaktır.

Araştırmalarda veri kalitesini sağlamanın en önemli unsurlardan biri hanehalklarının verecekleri bilgilerin doğruluğudur. Kamuoyundan bu konuda gerekli ilgi ve duyarlılığın gösterilmesini saygılarımla rica ederim.

Ali Korhan

Müsteşar

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.