İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Telsim meydan okudu

Telsim meydan okudu

ALS hastalığına dikkat çekmek ve hastalara yardımcı olacak maddi imkanları sağlamak amacıyla başlatılan ve dünyada çığ gibi büyeyen 'Ice bucket challenge' (bir kova buz) kampanyasına Kuzey Kıbrıs'tan da Telsim'den destek geldi.

Yayın Tarihi: 22/08/14 16:14
okuma süresi: 5 dak.
Telsim meydan okudu
A- A A+

Sosyal medya aracılığıyla ALS hastalığına dikkat çekmek için birçok kurum ve ünlü kişinin bağışta bulunduğu kampanyaya Telsim Genel Müdürü Rasim Karas da Telsim Girne Kapı Shop önünde gerçekleştirilen etkinliğe Kıbrıs Türk MS derneği'ne bağışta bulunarak başladı.

KARAS: ALS HASTALIĞININ ÖNEMİNİN FARKINDAYIZ, ÖNCELİĞİMİZ BAĞIŞTA BULUNMAKTIR

ALS hastalarının yaşadıkları zorlukların farkında olduğuna değinen Karas, hastalığın önemine vurgu yaparak, bu konuda farkındalık yaratmak adına Telsim olarak kampanyaya destek verdiklerini açıkladı. Karas açıklamasında, Telsim olarak önceliklerinin kampanyaya destek vermek olduğuna vurgu yaparak, ülkemizde faaliyet gösteren Kıbrıs Türk MS Derneği Başkanı Ercan Saymen'e, bağış çekini takdim etti.

SAYMEN: BAĞIŞI TÜM ALS HASTALARI ADINA ALIYORUM

Telsim'e duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Saymen, bağış çekini ALS hastaları adına aldığını ifade ederek, ALS hastaları yasal bir statüye kavuşur kavuşmaz çeki kendilerine teslim edeceğini söyledi.

Kıbrıs Türk Nörolojik Bilimler Derneği Genel Sekreteri Dr. Sıla Usar İncirli'nin de hazır bulunduğu etkinlikte konuşma yapan İncirli, 2014 yılının "Dünya Beyin Yılı" olduğuna dikkati çekerek, dünya genelinde nörolojik hastalıkların önemine vurgu yapmak için kampanyalar yapıldığını söylerek, "ice bucket" kampanyasının bu anlamda önemli bir kampanya olduğunu söyledi.

İNCİRLİ: ALS HASTALARININ HAYATA DAHA SIKI TUTUNMASI BUGÜN BU ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Ülkemizde ALS hastalığının yılda en az 3-4 hastada görüldüğü bilgisine veren İncirli, bu hastalığa yakalanan kişilerin hayatlarının zorlaştığı için toplum olarak ALS hastalarına destek olmamız gerektiğini söyledi. ALS hastalarına "Yalnız Değilsiniz" çağrısında bulunan İncirli, ALS hastalarının hayata daha sıkı tutumalarını sağlamak için bu etkinliğin gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. İncirli, Telsim'e nazik ve duyarlı davranışından dolayı teşekkürlerini iletti.

ALS NEDİR?

Hastalık hakkında toplumu bilgilendirmek için kısaca bilgi veren İncirli, Amyotrofik Lateral Skleroz'un (ALS), merkezi sinir sistemi ile ilgili bir hastalık olduğunu belirterek, omurilik ve beyin sapındaki motor nöronların erken yaşta yaşlanmasına neden olduğunu söylerek, hastalığın belirtilerden bahsetti. ALS'in ilerleyici bir hastalık olduğu için destekleyici tedavinin önemini vurgu yapan İncirli, yutkunma ve çiğneme zorluğu, ağrı olmaksızın, kollarda güçsüzlük, kaslarda bir erime veya bir seyirme şikayetiyle karşılaşanları uzman bir hekime danışmaya çağırdı.

ÜÇ KİŞİYE MEYDAN OKUNDU

Kampanyanın kuralı gereği üç kişiye meydan okuması gereken Karas, konuşmaların ardından, gazeteci Serhat İncirli, Lefke Avrupa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve İktisatbank Yönetim Kurulu Başkanı Mete Özmerter'e meydan okuyarak, bir kova buz dolu suyu başından aşağıya dökerek destek verdi. Kampanyanın kuralı gereği Karas'ın meydan okuduğu 3 kişinin 24 saat içinde aynısını yapması gerekiyor.

ICE BUCKET CHALLENGE NEDİR?

Ice Bucket Challenge ( 'bir kova buz') akımına göre, ya ALS için bağış yapacaksınız ya da buz dolu bir kovayı başınızdan aşağı dökeceksiniz. Tüm dünyada şu an hem bağış yapıp hem de farkındalık için buz kovasını dökülüyor. Kampanyaya katılan kişi, seçtiği üç isme meydan okuyor ve aynısını onlardan istiyor. Meydan okunan kişi 24 saat içinde aynısını bir başkasına yapıyor. Kampanyanın önemli bir boyutu, kovayla buz dökme eyleminin sosyal medyada fotoğraf ya da video olarak paylaşılması. Böylece kampanya daha iyi duyurularak dayanışmanın gücünün artması amaçlanıyor.

Bu akım sayesinde Amerika'da çok kısa bir sürede içinde ALS için 15.5 milyon dolar bağış toplandı. Mark Zuckerberg, Bill Gates, Stephan King, Lady Gaga, Robert Downey Jr., Cristiano Ronaldo Beyonce, Jennifer Lopez gibi dünyaca ünlü isimler kampanyaya büyük destek verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.