İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bakan Aziz Gürpınar: "Genelgeyle olmaz!"

Bakan Aziz Gürpınar: "Genelgeyle olmaz!"

"Açlık Grevi" konusunda blöf yapmayan sendikalarla bu hafta buluşacaklarını açıklayan Bakan Gürpınar, sendikaların "bu iş bir genelgeyle biter! Yasa değişikliğini meclis açılınca yaparsınız" önerisine karşı bilinen tavrını korudu ve "genelgeyle olmaz" dedi...

Yayın Tarihi: 26/08/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
Bakan Aziz Gürpınar: "Genelgeyle olmaz!"
A- A A+

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Toplu İş Sözleşmesi'nin tamamen ortadan kaldırılması gerekçesiyle "açlık grevinde kararlı" olacaklarını açıklayan sendikalarla bu hafta bir araya geleceklerini söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, "Bu grevin gerçekleşmesine neden olmadan, sorunun çözülmesi noktasında inançlıyım ancak genelgeyle olmaz. Sorunun kaynağı yasadır" dedi.

Şimdi gözler yarınki Bakanlar Kurulu öncesi "genelge" konusunda tek yetkili isim olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'a çevrilirken; Kıbrıs Postası Haber Merkezi, dün konu ile ilgili görüşü "hayatî" olan Başbakana bir türlü ulaşamadı…

Bir zamanlar sendikalarla el ele politika belirleyen ancak son döneminde kendi partilileri tarafından "kimliğini kaybettiği" ifade edilen Özkan Yorgancıoğlu yönetimindeki Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG), tarihinde ilk defa Ulusal Birlik Partisi (UBP9 dönemlerinde bile görülmemiş "Açlık Grevi eylemini" karşılamaya hazırlanıyor…

Konuyla ilgili sendikalarla hükümet arasındaki belirsizlik sürerken, ilgili Bakan Aziz Gürpınar'ın sendikalarla bir araya geleceği öğrenildi.

"Genelgeyle olmaz, sorunun kaynağı yasa"

"Açlık Grevi" konusunda blöf yapmayan sendikalarla bu hafta buluşacaklarını Kıbrıs Postası'na açıklayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, sendikaların "bu iş, bir genelgeyle biter! Yasa değişikliğini meclis açılınca yaparsınız" önerisine karşı bilinen tavrını korudu ve "genelgeyle olmaz…" dedi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Bakan Gürpınar, soruna yasanın kaynak teşkil ettiğine dikkat çekti.

"Sendikalarla bir araya geliyoruz"

Sayıştaylık'ın Anayasal bağımsız bir kurum olduğunu hatırlatarak konuşan Gürpınar, "Bu, (karşı) genelgeyle olmaz. Yani probleme genelge yoluyla müdahale edilemez. Sendikalarla bu hafta bir araya geliyoruz. Ben, sorunun aşılacağına samimiyetle inanıyorum. İyimserim… Yasanın değişmesi muhakkak şart: Amacımız en süratli bir şekilde hazırlamak" İfadelerini kullandı.

Bakan Gürpınar, "yani çatışmanın açlık grevine gidilmesine gerek olmaksızın mı aşılacağına inanıyorsunuz?" sorusuna ise ""evet, öyle inanıyorum" yanıtını verdi.

Sendikalar, bakanın 'yasayı değiştirmek lazım' şeklindeki yaklaşımını oyalama taktiği olarak değerlendirdiklerini açıklamıştı.

Gözler Başbakanda

Şimdi gözler yarınki Bakanlar Kurulu öncesi "genelge" konusunda tek yetkili isim olan Başbakan Özkan Yorgancıoğlu'a çevrilirken; Kıbrıs Postası Haber Merkezi dün konu ile ilgili görüşü açlık grevi nedeniyle "hayatî" olan Başbakana bir türlü ulaşamadı…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.