İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

İsmet Akim: "Öyle Birşey söylemedim..."

İsmet Akim: "Öyle Birşey söylemedim..."

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Kıbrıs Gazetesi ve bir internet sitesinde çıkan, Mors Limited'in kendilerine ihaleyi kazanan firmanın sayaçlarının bazı parçalarının uygun olmadığı yönünde belge gönderdiği haberini yalanlayarak, "Mors Limited'in KIB-TEK Yönetim Kurulu Üyeleri'ne mektup gönderdiği doğrudur ancak bu mektup, denetimi yaparken dikkatli olmamız hususunda bir mektuptur" dedi.

Yayın Tarihi: 26/08/14 10:00
okuma süresi: 3 dak.
İsmet Akim: "Öyle Birşey söylemedim..."
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Mors Limited Direktörü Ali Erdal Hacımulla ise, ihaleye taraf firma olarak şeffaf bir şekilde, teknik detaylarla ilgili endişelerini sundukları mektubun basına gizli bir evrak gibi lanse edildiğini söyleyerek, "Mektubun içeriği ile ilgili yanlış bilgiler kamuoyu ile paylaşılıyor. Olayın bu şekliyle basına hangi yolla servis edildiği bilgimizdedir. Bu yolla tevessül edilmesine gülüp geçiyoruz" şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Kıbrıs Gazetesi'nde çıkan, KIB-TEK'in açtığı elektronik sayaç ihalesine giren Mors Limited'in kendilerine ihaleyi kazanan firmanın Kamstrup marka sayaçlarının bazı kısımlarının ve parçalarının uygun olmadığı yönünde belge gönderdiği haberini yalanlayan Akim, "Bize öyle bir belge gönderilmedi. Mors Limited'in KIB-TEK Yönetim Kurulu Üyeleri'ne mektup gönderdiği doğrudur ancak bu mektup, denetimi yaparken dikkatli olmamız hususunda bir mektuptur" dedi.

Akim: "Temiz, düzgün bir şekilde işimizi yapıyoruz"

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu'nun (KIB-TEK) açtığı 33 bin adetlik elektronik sayaç ihalesinde ihaleyi kaybeden Mors Limited, KIB-TEK Yönetim Kurulu üyelerine birer yazı göndererek, denetim hususunda dikkatli olunması gerektiği uyarısında bulunduğunu yineleyen Akim, "Biz temiz, düzgün bir şekilde işimizi yapıyoruz"dedi.

Hacımulla: "Şeffaf olarak gönderdiğimiz mektup gizliymiş gibi lanse ediliyor"

Öte yandan Kıbrıs Postası'na konuşan Mors Limited Direktörü Ali Erdal Hacımulla, ihaleye taraf firma olarak şeffaf bir şekilde, teknik detaylarla ilgili endişelerini sundukları mektubun basına gizli bir evrak gibi lanse edildiğinden yakındı.

Hacımulla: "Yalan yanlış bilgiler kamuoyuna sızdırılıyor"

Hacımulla, sözkonusu belge yayınlanmış olmasına rağmen içeriği ile ilgili yalan yanlış bilgilerin kamuoyuna sızdırıldığını ifade ederek, "Mektupta, KIB-TEK Yönetimi'nden, teknik denetimleri yaparken gereken hassasiyeti göstermelerini rica ettik. Fakat çıkan haberlerde rakip firmanın sayaçlarının olmadığının yazıldığı yalanı söyleniyor" dedi.

Hacımulla: "Bu yolla tevessül edilmesine gülüp geçiyoruz"

Hacımulla sözlerine şöyle devam etti:

"Sayın İsmet Akim'in bir gazeteye verdiği iddia edilen demecinin birebir yansıtıldığına dair şüphelerim var. Akim'in bu tür ifadeler kullanacağına inanmıyorum.

Olayın bu şekliyle basına hangi yolla servis edildiği bilgimizdedir. Bu yolla tevessül edilmesine gülüp geçiyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.