İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KTAMS Dev – İş'in açlık grevine destek belirtti...

KTAMS Dev – İş'in açlık grevine destek belirtti...

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası DEV – İŞ'in 2 Eylül'de başlatacağı açlık grevine destek belirtti... Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/08/14 12:34
okuma süresi: 2 dak.
KTAMS Dev – İş'in açlık grevine destek belirtti...
A- A A+

KTAMS olarak gündeme geldiği günden beri hayata geçmemesi için büyük mücadeleler verdiğimiz, "Göç Yasası" diye nitelediğimiz 47/2010 sayılı yasanın çalışanların hakları için ne büyük bir tehlike olduğu her geçen gün ortaya çıkmaktadır.

Anayasal ve evrensel bir hak olan toplu sözleşme hakkını kısıtlayan, eşitlik ilkesini yerle bir eden bu yasaya karşı Dev-İş'in başlatacağı açlık grevi eylemine sendikamız en güçlü desteği verecektir.

Emekten, eşitlikten yana olduğunu iddia eden, muhalefetteyken bizlere birlikte bu yasaya karşı mücadele edenler şu anda hükümette olmalarına rağmen yasayı değiştirmek için hala daha bir adım atmamışlardır.

"Emek en yüce değerdir" diyen bir partinin hükümetin büyük ortağı olduğu bir dönemde emekçilerin haklarına öldürücü bir darbe olan bu yasanın hala yürürlükte olması bu partinin ilkelerine ve ideolojisine ne kadar bağlı olduğunu gözler önüne sermektedir.

Sendikamız bu yasanın bir an önce yürürlükten kaldırılması için tüm gücüyle mücadelesini sürdürürken Dev-İş'in bu kavgasında da yanında olacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.