İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Recep Tayyip Erdoğan Saray'da...

Recep Tayyip Erdoğan Saray'da...

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk resmi ziyaretini KKTC'ye yaptı. Erdoğan ve Eroğlu ortak basın toplantısı düzenliyor...

Yayın Tarihi: 01/09/14 15:58
okuma süresi: 5 dak.
Recep Tayyip Erdoğan Saray'da...
A- A A+

Recep Tayyip Erdoğan'ı taşıyan 'Tur' uçağı, 13:00 sularında Ercan Havalimanı'na indi.

Modifikasyonu 2,5 yılda tamamlanan ve geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Sabiha Gökçen Havalima'nına inen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk yurtdışı seyahatinde kullanağı VIP uçağına 'TUR' adı verildi. THY'nin HABOM hangarında boyanan kabini 90 koltuklu Airbus A330-200 Prestige tipi uçağın bir tarafına 'Türkiye Cumhuriyeti' diğer tarafına ise 'Republic of Turkey' yazıldı.

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk ziyaretinde Ercan Havalimanı'nda başta Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu yanısıra birçok yetkili hazır bulundu.

Askeri birliklerin de Ercan Havalimanı'nda hazır bulunduğu gözlemlendi.

Bu arada Ercan Havalimanı'nda sadece devlet haber ajanslarının bulunmasına müsaade edildi.

ERDOĞAN VE EROĞLU HALKA SESLENDİ

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ercan Havalimanı'ndan halka seslendi.

Eroğlu konuşmasında, "KKTC'ye Başbakan olarak geldiği zaman da olmuştu. İlk defa Türk halkının seçtiği kişi olarak KKTC'ye geldi ve ilk resmi ziyaretini de KKTC'ye yapıyor. Umarım herkes, Erdoğan'ın buraya yaptığı ziyaretteki mesajı alırlar" dedi.

"İLK ZİYARETİM KKTC'YE"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'deki ilk açıklamasını, Ercan Havalimanı'ndaki halka yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"10 Ağustos'ta yapılan Türkiye Cumhur'un Cumhurbaşkanı'nı seçtiği seçimde her zaman olduğu gibi ilk ziyaretimi KKTC'ye yapmak suretiyle hamdolsun yolculuğumuzun resmi, diplomatik sürecini de KKTC'den başlatmış oluyoruz. Ana ile yavrunun buluşması ne kadar anlamlıysa, buradaki buluşma da o kadar anlamlıdır. Yarın da inşallah Azerbaycan yolculuğumuz var. Orası da yine bizim yıllar yılı hep bu şekilde gerek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, gerek Başbakanlarımızın seçimlerinde yerine getirdiğimiz görevimizdir. KKTC'de bugün gerek sayın Eroğlu ile gerek Ana muhalefet lideri ile, gerek Meclis Başkanımız ve Bakanlar Kurulu üyeleri ile yapacağımız görüşmelerde KKTC'nin bu zamana kadarki dik duruşunun uluslararası camiadaki yerini dertleşeceğiz.

"KIBRIS, EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDEMİZ"

Önümüzde, bu hafta içinde NATO zirvesi var. Ay sonunda BM Genel Kurulu var. Kıbrıs yine bizim bu toplantılarda önemli bir gündem maddemizdir. Gösterdiğiniz bu nezakete şahsım ve milletim adına çok teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman KKTC'yi unutmamız söz konusu olamaz. İnşallah, öyle zannediyorum ki 2 ay içinde, artık Türkiye'den denizin altından su KKTC'ye ulaşıyor. Artık barajlar tamam! Şimdi İnşallah su ulaşacak. Su ile birlikte inşallah denizin altından elektrik de ulaşmış olacak. Burada yine böyle, ara sıra kesinti olmayacak! Güney Kıbrıs'ın da ihtiyacı olduğu zaman bizim attığımız adımlardan onlar inanıyorum ki barışın mesajını alacaklardır. Özellikle garantör ülkeler olarak Türkiye nasıl görevini yapıyorsa, Yunanistan'ın da bu görevini yapmasıdır. Yunanistan da bu görevini yaparsa, umarım Çok kısa bir zamanda Kıbrıs sorunu hal yoluna girmiş olur."

***

ERDOĞAN, DR. KÜÇÜK ANIT MEZARINA ÇELENK SUNDU

Erdoğan, saat 14:00'te Dr. Küçük'ün Anıt Mezarını ziyaret ederek çelenk sundu...

***

ERDOĞAN, DENKTAŞ'IN KABRİNİ ZİYARET ETTİ

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14:30'da KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın mezarını ziyaret etti. Erdoğan'ın Denktaş'ın mezarına çelenk sunmasının ardından İstiklal Marşı okunarak saygı duruşuna geçildi.

***

ERDOĞAN CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI'NDA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15:00'te KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na vardı. Resmi karşılama töreni düzenlenen Saray'da, Erdoğan ile Eroğlu ilk olarak tören birliklerini denetledi. Ardından, iki Cumhurbaşkanı başbaşa görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı konutuna geçti.

İki Cumhurbaşkanı ortak basın toplantısı yaptı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.