İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

İzcan, polis şiddetini kınadı...

İzcan, polis şiddetini kınadı...

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaya yapacağı ziyareti demokratik bir şekilde ptotesto etmek isteyen, siyasi parti sivil toplum örgütleri ve sendikalara karşı uygulanan polis şiddetini kınadıklarını belirtti.

Yayın Tarihi: 01/09/14 15:22
okuma süresi: 2 dak.
İzcan, polis şiddetini kınadı...
A- A A+

İzcan, " Ülkesinde yaşayanları benden olanlar ve ötekiler diye bölen, Gezi Direnişinde halkınının demokratik tepkisine polis jopu, gaz bombası ve kurşunla cevap veren, onlarca gencin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine yol açan polisi kahraman ilan eden, Robovski'de yaşananları ört bas eden zihniyetin, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk ziyeretini ülkemize yapmasını Türkiye kamuoyuna yönelik şöven bir mesaj olarak algılamaktayız. Anavatan yavru vatan söylemlerinin arkasına saklanarak Kıbrıslıtürklere tembeller ve beslemeler diyen, her fırsatta insanımıza hakeret eden anlayışı protesto eden siyasi parti, sivil toplum örgütleri ve sendikalara karşı kullanılan polis şiddetini kınamaktayız" dedi.

Kıbrıs'ın kuzeyinde demokratik eylem yapılmasına dahi müsaade edilmediğine vurgu yapan İzcan, " Polis her protesto eyleminde eylemcilere şiddet uygulamayı adet edinmiştir. Karşımızda, demokratik tepki ve eylemlere karşı faşist devlet terörü uygulayan bir polis teşkilatı vardır. Bütün bunların Cumhuriyetçi Türk Partisi hükümette iken yaşanması manidardır. Bu yaşananlar iktidarın kimde olduğunun en açık göstergesidir. Kıbrıs'ın kuzeyinde varolan göstermelik yapı ve antidemokratik, militarist rejim birkez daha gözler önüne serilmiştir. BKP, TC Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinin protesto edilmesini bahane ederek uygulanan polis şiddetini kınarken, bu memleketin bizim olduğunu hatırlatır, iradeyi elimize alıp gerçek iktidar oluncaya kadar mücadeleye devam edeceğimizin altını çizeriz " dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.