İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Ara Bölge'den vazgeçin!

Ara Bölge'den vazgeçin!

Erdoğan, "Bu Ara Bölge ne işe yarıyor!" diyerek yeni bir görüşme metodu önerdi…

Yayın Tarihi: 02/09/14 13:37
okuma süresi: 2 dak.
Ara Bölge'den vazgeçin!
A- A A+

Cumhurbaşkanı olarak ilk dış ziyaretini KKTC'ye yapan Erdoğan, BM kontrolündeki ara bölgede yapılan müzakere ve görüşmelerden bugüne kadar hiçbir şey çıkmadığını belirterek bu nedenle de görüşmelerin "bir Kuzey'de, bir Güney'de" yapılmasını önerdi…

Kıbrıs Postası - Vatan MEHMET

Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Cumhurbaşkanlığında ortak basın toplantısı düzenleyen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "bir ara bölge tutturdular... Ne işe yarıyor bu ara bölge! Görüşmelerin birini Kuzey Kıbrıs'ta yap, birini Güney'de yap. Ara Bölge bugüne kadar hiçbir işe yaradı mı? Temenni ederim ki bundan sonra bir işe yarasın…" dedi.

"Biz tribünde seyirci değiliz, adı üstünde garantörüz. Elimiz Kuzey Kıbrıs'ın üzerindedir ve söyleyecek sözümüz her zaman vardır. Kıbrıs Türkünün mağdur olmasına asla izin vermeyiz" diyen Erdoğan, İki kesimlilik, siyasi eşitlik, iki devletlilik zemininde bir çözümü desteklediklerini kaydetti.

Bir soru üzerine Erdoğan, basına yansıyan Rum Başkan Anastasiadis'in, "Kıbrıs'ta Çözüm için müdahil olmasını beklediğini" ifade ettiği iddia edilen tebrik mektubunun kendisine ulaşmadığını da kaydederek "Kararlılığımız aynen devam ediyor. Umarım ki 'sabrın sonu selamettir' sözü gerçekleşir" şeklinde konuştu.


#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.